Foresta Șendreni, marea surpriză a competiției
Foto: Simona Rența

Foresta Șendreni, marea surpriză a competiției
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

20 de echipe au luat parte la turneul de fotbal în sală organizat de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Galați: nouă din Liga a IV-a şi 11 din cel de-al cincilea eșalon

În prima fază s-a jucat în patru zone, câștigătoarele fiecărei grupe obținând dreptul de a participa la turneul final. Aceste meciuri s-au disputat în Sala "Siderurgistul", trei dintre echipele prezente în ultima fază fiind din eşalonul al patrulea, iar una din Liga a V-a.

Cu toate acestea, câștigătoarea n-a fost cea scontată, competiţia încheindu-se cu o mare surpriză! Pentru prima dată în istoria "Cupei de Iarnă - Nicolae Rainea", câștigătoare a fost o echipă dintr-un eșalon inferior. Aceasta este Foresta Șendreni, antrenată de Laurențiu Marinescu.

După o primă înfrângere, 0-3 cu Schela, ”forestierii” și-au mobilizat forțele și au continuat cu două victorii neașteptate: 4-2 cu Voința Cudalbi (câștigătoarea ediției din 2023 și actual lider în Liga a IV-a) și 1-0 cu Gloria Ivești - în meciul decisiv, în care a contat rezultatul direct pentru departajarea la vârful clasamentului.

Clasamentul final arată astfel: 1. Foresta Șendreni 6 puncte, 2. Gloria Ivești 6 p, 3. Voința Cudalbi 3 p, 4. Lascăr Schela 3 puncte.

Celelalte rezultate: Gloria Ivești - Voința Cudalbi 9-3, Gloria Ivești - Lascăr Schela 2-1, Voința Cudalbi - Lascăr Schela 12-2.

Lideri ai Ligii a IV-a și campioni ai ediției trecute, cudălbenii au dezamăgit de această dată.

Interesantă a fost partida Foresta - Gloria, rezolvată printr-un gol marcat de veteranul Laurențiu Dublea, ajuns la vârsta de... 46 de ani! Iveștenii au fost preocupați de un  rezultat de egalitate, cu care ar fi câștigat competiția, dar formația din cel de-al cincilea eșalon a reușit un gol... pentru un important trofeu.

Efortul celor de la Foresta a fost răsplătit pe deplin. E drept, Foresta Șendreni este liderul Ligii a V-a.

Campioana actualei ediții s-a bazat pe următorul lot de jucători: Vlasie, Crihană, Pavel - Gherghel, Basalîc, M. Stoian, Dublea, Voicu, Aldea, Moineagu, Chiriac, Gheorghiță, Nedelcu, Chiriță și Neagu.

Premierile ediției

La capătul jocurilor, a urmat festivitatea de premiere, cea mai plăcută secvență a unei competiții sportive. Pentru locul I a fost înmânat trofeul - o frumoasă Cupă -, iar medalii și diplome au fost pentru toate participantele la turneul final. Menționăm că la etapele zonale au fost oferite câte două mingi pentru fiecare participantă, fiind în joc un total de 40 de baloane.

Recompensele individuale au revenit următorilor: Alexandru Vlasie (Foresta Șendreni) - cel mai bun portar, George Stoian (Voința Cudalbi) - golgheter (11 reușite), evidențiat și ca golgheter la Liga a IV-a, Ionuț Iancu (Gloria Ivești) - MVP-ul turneului final.

Să mai amintim încă o dată numele antrenorilor celor patru finaliste: Laurențiu Marinescu (Foresta), Fănică Rusu (Ivești), Gelu Munteanu (Cudalbi), Marcel Ușurelu (Schela).

Arbitrii turneului final au fost: Daniel Vlase, Bogdan Balaban, Ciprian Carp și Ionuț Bozean.

Citit 1385 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Februarie 2024 10:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.