CSM Arcada - SCMU Craiova, derbi de tradiție

CSM Arcada - SCMU Craiova, derbi de tradiție
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Etapa a XVII-a din Divizia A1 de volei masculin propune un duel extrem de interesant, atât din perspectiva clasamentului la zi, cât și ca istoric

Este un meci de referință între două combatante care de fiecare dată au reuşit jocuri de calitate. Au fost și tribune pline, chiar dacă uneori n-au contat pozițiile din clasament. Astfel stau lucrurile si după etapa a 16-a a actualului sezon, în care CSM Arcada se află pe locul 2, cu 38 de puncte (dar cu un meci mai puțin), iar SCMU Craiova, cu cinci puncte mai puţin, ocupă locul 4. Pe primul loc continuă să se afle tot surpriza actualului sezon, Corona Brașov (42 puncte).

Despre meciul de sâmbătă i-am solicitat un punct de vedere antrenorului gălățenilor, Sergiu Stancu

"Întâlnim o echipă robustă, cu mulți jucători experimentați și valoroși. În prezent, echipa-oaspete se prezintă cu un potențial de joc superior din punct de vedere al lotului faţă de turul campionatului, alăturându-i-se un jucător de certă valoare venit din Muntenegru. În ceea ce ne privește, noi am parcurs programul normal de pregătire, cu unul și două antrenamente pe zi, până în ultima clipă. Va fi un meci extrem de disputat, un joc greu, dar îl vom aborda cu toată încrederea. Ca de obicei, avem de partea noastră minunatul public gălățean - care de fiecare dată ne-a purtat spre victorie. Actuala conjunctură şi importanța meciului ne fac să credem ca tribunele ne vor fi aliate, un al șaptelea jucător!".

Chiar dacă CSM Arcada a susținut 12 partide mai mult decât fiecare dintre competitoare, în Champions League și Supercupă, echipa se menține într-o bună formă sportivă și este capabilă de o evoluție la înălțime care să o conducă spre un nou succes. Nu există altă variantă decât victoria!

Duelul selecționerilor

Spectacolul din Sala "Dunărea" este garantat de valoarea jucătorilor celor două loturi și, nu în ultimul rând, de experiența celor doi conducători: Dănuț Pascu - fostul selecționer, respectiv, Sergiu Stancu - actualul principal al naționalei de seniori a României.

Cu siguranță că cei doi vor alinia cei mai reprezentativi jucători. Din ”sextetul” campioanei nu vor putea lipsi Butnaru, Woch, Bala, Gergye, Javad și ceilalţi jucători din lot.

Meciul de sâmbătă, ora 18,00, va fi condus de un arbitru internațional, bucureșteanul Bogdan Stoica, secondat de Andrei Savu (Cluj).

Etapa a 17-a  mai cuprinde jocurile: Rapid - SCM Zalău, Timișoara - Steaua, CSM Constanța - Dinamo, Unirea Dej - Universitatea Cluj, Corona Brașov - Știința Explorări Baia Mare. Cu excepția jocului de la Galați se anunță o rundă liniștită, cu echipe mari favorite.

Citit 1026 ori Ultima modificare Vineri, 09 Februarie 2024 20:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.