Laude pe merit pentru Oțelul și Dorinel Munteanu
Foto: Sportul Ilustrat

Laude pe merit pentru Oțelul și Dorinel Munteanu
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Gruparea gălățeană a primit multe vorbe de laudă în urma ultimelor două meciuri, 1-1 la Farul și 2-2 cu CFR Cluj, partide în care s-a arătat superioară ca joc față de ultimele două campioane ale României.

Chiar dacă mulți puneau la îndoială metodele de pregătire ale lui Dorinel Munteanu din iarnă, când echipa se antrena la Vatra Dornei, iată că Oțelul arată poate cel mai bine din campionat la capitolul fizic. Gălățenii au demonstrat cu Farul și cu CFR Cluj că sunt peste adversari la acest capitol, având capacitatea de a face pressing agresiv și avansat chiar și în ultimele momente de joc, după ce mențin aceeași presiune pe tot parcursul partidei.

Nici multele absențe ale Oțelului nu s-au resimțit cu adevărat în cele două meciuri, când au fost câte patru indisponibili la fiecare joc. Dar a funcționat mecanismul de joc al lui Dorinel Munteanu, care știe exact ce dorește de la echipa sa - una dintre cele mai mari calități ale unui antrenor.

Ilie Dumitrescu, analist DigiSport, a declarat după meciul de marți seară, 2-2 cu CFR Cluj, că admiră foarte tare munca depusă de Dorinel Munteanu la Oțelul, mai ales că a luat echipa din al treilea eșalon şi a ajuns până aproape de play-off în Superligă. "Este admirabil ce a construit Dorinel Munteanu la Galați. A luat echipa din Liga a III-a și a adus-o până aici, foarte aproape de play-off, cu resurse extrem de limitate. Este un manager de succes, a dovedit-o încă o dată și trebuie apreciat. Cu Oțelul este cel mai incomod de jucat în acest campionat", a spus fostul internațional.

Nu doar Ilie Dumitrescu a avut laude la adresa lui Munteanu, ci au mai fost cuvinte de apreciere de la Gheorghe Hagi (după 1-1 cu Farul, sâmbătă), dar și de la alți invitați permanenți din studiourile tv, cum ar fi Basarab Panduru, Viorel Moldovan, Florin Răducioiu sau Ionuț Badea, toți foști fotbaliști și antrenori.

Ultimele două etape, în continuare importante

Pentru Oțelul mai sunt de disputat două partide din sezonul regulat, cu FC Hermannstadt (deplasare) și cu Poli Iași (acasă). După care se va trage linie și se va intra în faza a doua a campionatului cu punctele înjumătățite. Gălățenii au strâns 33 de puncte după cele 28 de runde disputate, cu golaveraj echilibrat,  29-31.

Cel mai bun marcator al echipei este Alexandru Pop, care a înscris un gol superb din lovitură liberă cu CFR Cluj, cu 11 reușite (trei mai puține față de Olaru - liderul golgheterilor). Maciel are cele mai multe pase decisive - 4, iar cel mai bun indice statistic din echipă este deținut de Cisotti (cu o medie de 7,4), unul dintre cei mai buni din întreg campionatul.

Citit 3301 ori Ultima modificare Joi, 29 Februarie 2024 09:50

2 comentarii

  • postat de Adrian
    Joi, 29 Februarie 2024 13:40
    178.138.99.***
    Nu îl vad pe Dorinel sa aibă succes la alta echipa. Dorinel e strâns legat de Galați și nu cred ca va pleca.
    11
    19
  • postat de Succes.
    Joi, 29 Februarie 2024 10:53
    194.105.20.***
    Felicitari!
    Poate ca a a venit timpul sa preia o echipa mare, cu buget consistent, cu jucatori valorosi si obiective indraznete.
    Provocarea unui manager de top este sa reuseasca sa obtina performante la mai multe echipe.
    10
    17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.