A patra etapă la rând cu penalti împotriva Oțelului

A patra etapă la rând cu penalti împotriva Oțelului
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Gălățenii au avut de înfruntat situații potrivnice din partea arbitrajelor în ultimele runde, fiind nevoiți să suporte patru lovituri de la 11 metri acordate împotriva lor, dintre care numai una a fost corectă

Oțelul a pierdut cu un scor sever, 1-4, în deplasarea de la FC Hermannstadt, sâmbătă după-amiază, dar a fost trecută în cont o nouă decizie de arbitraj contestabilă. Echipa lui Dorinel Munteanu a deschis scorul prin Teles, iar Ianis Stoica a reuşit egalarea pentru gazde. Echilibrul s-a rupt în finalul primei reprize, când sibienii au marcat pentru 2-1, ca urmare a unui penalti acordat extrem de ușor pentru gazde. Și mai ciudat este că centralul Szabolcs Kovacs a acordat fault în afara careului, iar intervenția VAR a fost pentru lovitură de la 11 metri, deși nu există reluări clare care să susțină acest aspect.

În primul rând, se poate discuta dacă este fault sau nu, fiind un contact mult prea ușor între Cisse și Iancu. Jucătorul de la Hermannstadt i-a luat fața gălăţeanului cu scopul de a se arunca pentru a scoate fault - ceea ce se poate observa în mod evident. Dar și dacă ar fi să se sancționeze intervenția lui Cisse, tot nu este clar că ar fi fost în careu, ci pare mai degrabă în afara suprafeţei de pedeapsă. Iar arbitrul Horațiu Feșnic, din camera VAR, n-ar fi trebuit să intervină decât în cazul unei faze evidente.

Bogdan Cosmescu, de la Orange Sport, un aprig contestatar al Oțelului în ultimii ani, a avut o ieșire la adresa lui Horațiu Feșnic - arbitrul principal din camera VAR. "Nu înţeleg cum vede Feşnic. Este extraordinar de bun (ironic - n.a.), cum îşi dă el seama că e în careu. Are nişte ochi fabuloşi. Cum îşi dă el seama că este în careu? Eu ştiam că VAR trebuie să intervină dacă este absolut sigur. Feşnic este absolut sigur? El este foarte slab de fapt, dar dacă el îşi dă seama că este în careu la faza asta, înseamnă că este foarte bun", a spus Cosmescu, conform Orange Sport.

A treia decizie bizară în patru etape

Este al patrulea penalti în ultimele patru etape pe care Oțelul îl are de suportat, iar în afară de cel cu CFR Cluj, când a fost acordat corect în mod clar, la celelalte sunt multe de contestat. În afară de cel din meciul cu Hermannstadt, suspecte de eroare sunt și cele din deplasările cu Farul și Dinamo.

La Constanța, Miguel a intervenit după ce jucătorul Farului a trimis mingea spre poartă, iar aceasta ieșea în afara terenului. Interpretarea corectă a fazei ar fi fost să nu se acorde penalti. A fost faza din care Farul a deschis scorul, iar la final a fost 1-1.

Cel de-al doilea penalti contestat de gălățeni a fost în meciul cu Dinamo, la scorul de 2-1 pentru bucureșteni. La un contact între Cîrjan și un dinamovist, petrecut la limita careului, pare mai degrabă că jucătorul Oțelului a fost faultat. Centralul a dictat fault în afara suprafeței de pedeapsă, dar de la VAR s-a intervenit fără a fi fost ceva evident.

Una peste alta, lăsând la o parte erorile de arbitraj, Oțelul n-a făcut un joc tocmai reușit la Sibiu, iar după 29 de etape se află pe locul 11, cu 34 de puncte.

În ultima etapă din sezonul regulat, gălățenii vor avea de jucat pe teren propriu, cu Poli Iași.

Citit 2275 ori Ultima modificare Duminică, 03 Martie 2024 15:19

3 comentarii

  • postat de Unu
    Luni, 04 Martie 2024 17:33
    46.97.176.***
    Eu cred ca acest antrenor e pus doar pe făcuți bani. În familie...
    33
    2
  • postat de Atenție la Poli Iași. Ultima vizita a acestora a însemnat înfrângerea noastră.
    Luni, 04 Martie 2024 13:53
    213.233.85.***
    În ultima etapă echipele cu șanse la playoff joaca vineri la aceeași oră.
    Otelul de ce joaca luni, nu mai are aanse la playoff?
    Asa devreme s-au spulberat visele lui DM?
    Când aveam șanse el are acasă, acum când sunt zero revine. Pun pariu ca nu durează mult pana la o noua eliminare.
    37
    3
  • postat de Unu
    Luni, 04 Martie 2024 13:04
    91.207.102.***
    Dacă antrenorul face arbitrii "idioti" și ii ironizează întinzind mina și după aceea și-o retrage la mișto...
    44
    12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.