Șansele la trofee ale echipelor gălățene, după o serie de eşecuri

Șansele la trofee ale echipelor gălățene, după o serie de eşecuri
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Galațiul traversează o perioadă bună ca reprezentare la nivelul sporturilor de echipă pe plan național, deşi au fost suferite câteva eșecuri în ultima vreme, ce pot periclita sezonul în curs

La Galați există apetit pentru sport, orașul fiind unul de top ca reprezentare națională la nivel de echipe. Și nu doar ca simplă participare, ci și cu rezultate însemnate, cu trofee pe linie la volei și futsal, plus ascensiunea fantastică a Oțelului.

În ultima vreme, s-au înregistrat însă câteva rezultate greu de digerat. Mai întâi, United a fost eliminată în sferturile de finală ale "Cupei României" de CSM Deva. Apoi, a venit eșecul celor de la CSM Arcada în semifinala contra Rapidului, tot în "Cupa României". Iar Oțelul a ratat șansa de a se califica în play-off înainte de ultima etapă, după patru etape la rând fără succes.

CSM Arcada, încă favorită la titlu

Cea mai de succes echipă gălățeană în ultimii ani a fost, fără îndoială, CSM Arcada. După cinci titluri de campioană la rând și două Cupe câştigate, Arcada a făcut o figură frumoasă și în cupele europene. Trupa lui Sergiu Stancu s-a calificat în grupele Champions League, de unde a avut chiar șansa să treacă mai departe, după o victorie istorică împotriva italienilor de la Lube Civitanova, dar a încheiat în cele din urmă pe locul al patrulea.

Lovitura a venit în "Cupa României", un trofeu rămas în urma titlurilor de campioană, așa că reprezenta un motiv în plus de mobilizare. Doar că a venit un eșec în semifinale, 1-3 contra Rapidului, în ceea ce reprezenta, practic, cel mai important meci al competiției. Drept dovadă, învingătoarea s-a impus și în ultimul act.

Acum, rămâne disputa pentru câștigarea campionatului, iar CSM Arcada este favorită pentru un al șaselea trofeu în Divizia A1, dar există o amenințare reală de la Rapid. Chiar dacă lider este încă nou-promovata Corona Brașov, adevărata luptă la trofeu se va purta contra bucureștenilor, care vin după o serie fantastică de victorii: 12 la rând, toate de trei puncte. Iar printre victime se numără CSM Arcada și Steaua (de câte două ori), Dinamo, Corona Brașov, SCM U Craiova, SCM Zalău și CSM Constanța - practic toate echipele ce puteau emite pretenții la mai mult. Gălățenii mai au de jucat înainte de play-off cu: Timișoara și Zalău (deplasare), Știința Baia Mare (acasă).

United a rămas cu gândul la campionat

Cealaltă deținătoare a titlului de campioană din Galați a ieșit și ea recent din "Cupa României", eliminată de tradiționala rivală din Deva, dar păstrează prima șansă la câștigarea Ligii I. United Galați a încheiat sezonul regulat pe primul loc, fără să fi cunoscut gustul înfrângerii. Echipa pregătită de Florin Ignat va debuta în play-off duminică, de la ora 17.30, cu FK Odorheiu Secuiesc. O programare destul de neinspirată, pentru că la aceeași oră iubitorii fotbalului sunt cu gândul la marele derbi din Premier League, Liverpool - Manchester City (ora 17.45).

Și Oțelul are șansă la un trofeu

Cea mai mare surpriză o poate produce Oțelul în privința trofeelor echipelor gălățene în acest sezon. Gruparea roș-alb-albastră se află încă în "Cupa României", acolo unde are de jucat în sferturile de finală, la începutul lunii aprilie, în deplasare la Universitatea Craiova (o singură manșă). În eventualitatea calificării, semifinala se va juca pe teren propriu cu învingătoarea dintre "U" Cluj şi FC Hermannstadt.

Citit 1753 ori Ultima modificare Vineri, 08 Martie 2024 14:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.