CSM Arcada este pregătită pentru noul asalt

CSM Arcada este pregătită pentru noul asalt
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

În primul eșalon de volei masculin mai sunt de disputat meciurile ultimelor două etape, a 21-a și a 22-a. Sunt jocuri foarte importante care pot aduce unele schimbări la vârful clasamentului, acolo unde s-a aflat ani de zile, și se află încă, și echipa noastră, CSM Arcada.

Pentru gălățeni parcursul este deosebit. Pe lângă cele două meciuri rămase de disputat din sezonul regulat, mai are încă unul – cel restant de la Zalău. Cu victorii de trei puncte în toate aceste trei jocuri, cei de la Arcada pot încheia acest parcurs foarte bine – adică pe primul loc. Așa cum îi stă bine unei multiple campioane.

Ultimele trei meciuri, într-o săptămână

Mai întâi să prezentăm clasamentul până la locul 8, cu echipele care ocupă aceste locuri din zona fierbinte. Specificăm faptul că Rapid, ca și Arcada, au câte un meci mai puțin disputat, cu Timișoara, respectiv cu Zalău. 

Deocamdată ierarhia se prezintă astfel: 1. Corona Brașov 50 puncte (53:18), 2. CSM Arcada 47 p (49:13), 3. Rapid 46 p (48:16), 4. Dinamo 39 p, 5. SCMU Craiova 37 p, 6. Steaua 34 p, 7. CSM Constanța 31 p, 8. SCM Zalău 26 puncte.

Am punctat și setaverajul primelor trei clasate – de altfel echipele ce-și dispută titlul de campioană – pentru că și acest element are importanța sa. Cum procentajul acesta este favorabil băieților noștri până acum, chiar este de luat în seamă. Iată primele trei clasate în funcție de acest procentaj: Arcada – 3,76, Rapid – 3,00, Corona – 2,94.

CSM Arcada are de jucat în ordine cu: UV Timișoara, pe 10 martie (ora 12:00), restanța cu SCM Zalău – pe 12 martie (ora 18:00), iar pe 16 martie revine acasă, cu Știința Baia Mare.

Sunt trei meciuri de dimensiuni diferite. Primul dintre ele este cu penultima clasată, UV Timișoara – cu doar patru puncte acumulate. E o partidă abordabilă ce va fi condusă de clujeanul Cristian Șanta și Bogdan Bota (Deva). Imediat urmează deplasarea de la Zalău, cu o echipă periculoasă pe teren propriu. Se anunță un meci disputat, sălăjenii ținând cu dinții de o clasare pe poziția a opta, ce îi va permite să joace în prima grupă valorică, iar momentan îi este amenințată de Știința Baia Mare. Este partida în care gălățenii vor trebui să arate măsura valorii lor.

Fără discuție, se anunță un joc destul de echilibrat, dar elevii lui Sergiu Stancu pot tranșa favorabil cu o victorie de trei puncte. Interesantă este și prezența unui cuplu de arbitri de excepție, internaționalii Bogdan Stoica (București) și Paul Szabo (Oradea). Același cuplu ce a arbitrat cele mai importante meciuri și la ”Cupa României” de la Mioveni.

În sfârșit, patru zile mai târziu, sâmbăta viitoare, va fi jocul cu Știința Baia Mare, acasă, în care n-ar trebui să se poată pune problema învingătoarei.

Echipa gălăţeană este foarte determinatăDupă ratarea Cupei a avut loc o analiză a jocului în care s-a constatat că nu s-au respectat indicațiile tactice, un joc cu greșeli neforțate (în special serviciile și preluările). În general, un joc neinspirat. Jucătorii au avut la dispoziție o săptămână de pregătiri, vizionări, de depășire a momentelor mai grele. Altfel spus, toată lumea este pregătită. Cu o totală concentrare și determinare, completate cu multă încredere și ambiție, obiectivul acestei deplasări cu două meciuri poate fi îndeplinit.

Lotul, valid și bun de joc, a plecat de vineri seară la Brașov, unde a rămas peste noapte, pentru ca sâmbătă să fie deja la Timișoara, unde va avea loc și un antrenament de seară. Duminică, de la ora 12,00, va fi meciul cu bănățenii, iar apoi se merge spre Zalău, pentru cel mai periculos meci al seriei, cel de marți, cu SCM Zalău.

Citit 1303 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Martie 2024 07:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.