Retragerea unui hocheist important pentru Galați, Alexander Neznamov

Retragerea unui hocheist important pentru Galați, Alexander Neznamov
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

CSM Galați a bifat în această săptămână un moment emoționant în activitatea echipei de hochei, după ce Alexander Neznamov a evoluat pentru ultima oară în culorile clubului

În sport există momente în care este necesar să-i aplaudăm pe cei care ne-au reprezentat cu cinste. Un astfel de moment emoționant a avut loc la Patinoarul "Dunărea" din Galați, cu ocazia retragerii lui Alexander Neznamov.

La scurt timp după ce a împlinit 38 de ani, Sașa - așa cum este numit de către colegii săi - a decis să lase deoparte patinele și să își încheie cariera de hocheist. Sportivul, născut la St. Petersburg (Rusia), se află încă din 2018 la CSM Galați, formație cu care s-a clasat pe locul secund în Campionatul Național de seniori la chiar prima sa participare (2018-2019). A fost om de bază al echipei gălăţene de hochei în toți acești ani, în care sportul cu pucul și crosa a avut de înfruntat o pandemie ce a întrerupt un campionat favorabil pentru CSM Galați: modificări de program neașteptate în anumite sezoane şi chiar existenţa a două federații în același timp. Până la ultimele două meciuri, cele cu Sapientia U23, pe care le-a disputat luni și marți, la Galați, Alexander Neznamov a marcat 150 de goluri și a oferit 201 pase decisive, pe parcursul celor șase sezoane petrecute sub culorile CSM, în 145 de meciuri disputate, ceea ce-l face unul dintre cei mai importanți hocheiști ai Galațiului din ultimii șase ani.

A marcat și în ultimul meci al carierei

CSM Galați a reușit să câștige cele două meciuri de campionat cu Sapientia U23. Formația pregătită de slovacul Julius Penzes a învins în primul joc cu scorul de 5-2, grație reușitelor semnate de Aleksei Baskov (3), Konstantin Cerniuk și gălățeanul Raul Maftei. Deliciul fanilor a fost, însă, al doilea meci, în care CSM Galați, cu Alexander Neznamov pe teren și ca marcator, s-a impus cu scorul de 8-2. În afară de Sașa, au mai punctat Szocs (2), Paior (2), Baskov (2) și Benedek.

Momentul reușitei lui Neznamov a fost marcat de aplauze din toate direcțiile - coechipieri, adversari, oficiali și spectatori. Un final de carieră marcat cum nu se putea mai frumos, cu gol înscris în ultima partidă oficială.

La finalul meciului, fanii au fost invitați de către oficialii clubului să arunce pe gheaţă jucării de pluş, ce vor fi donate centrelor de copii din Galați.

Citit 2250 ori Ultima modificare Joi, 14 Martie 2024 14:57

3 comentarii

  • postat de Rodax
    Joi, 14 Martie 2024 16:45
    92.83.34.***
    Pentru Dan. campionatul național fără echipele din erste liga ar fi apă de ploaie,sau pământ de flori. Cel mai bine ar fi dacă ar putea participa și echipa din Galați la erste liga,dar pentru așa ceva ar trebui îndeplinite anumite condiții.
    0
    2
  • postat de Dan
    Joi, 14 Martie 2024 05:14
    89.136.187.***
    Pacat ca aceasta federatie este condusa din umbra de cei din Ungaria
    Totul este facut in asa fel sa le fie bine doar cluburilor maghiare
    Meciuri amanate cu lunile, etc. Ar trebui pus piciorul in prag
    Ori campionatul national, ori liga MOL. Daca aleg liga MOL
    nu mai au ce cauta in camp. national
    2
    9
  • postat de rodax
    Miercuri, 13 Martie 2024 17:54
    92.83.34.***
    Sunt mai mulți jucători de la CSM Galați care ar trebui să-l urmeze pe Neznamov.
    2
    16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.