Oțelul - Poli Iași, meci cu repetiție, de această dată în play-out

Oțelul - Poli Iași, meci cu repetiție, de această dată în play-out
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

A doua fază a campionatului Ligii I de fotbal o găsește pe Oțelul în zona de play-out, cu obiectivul principal de a evita retrogradarea

Primul meci din play-out este o repetiție, pentru că adversara gălăţenilor va fi tot Poli Iași, ultima echipă cu care a jucat în sezonul regulat, în urmă cu mai puțin de o săptămână. Atunci a fost 1-1, după ce oaspeții au deschis scorul dintr-un penalti executat neregulamentar de Roman (golul trebuia anulat, pentru că executantul a atins mingea de două ori). Egalarea s-a produs prin Cisotti, la capătul unui joc nu tocmai reușit al gălățenilor. Acest aspect l-a pus pe gânduri și pe Dorinel Munteanu, care așteaptă mai mult de la elevii săi pentru jocul de sâmbătă. "Am făcut unul dintre cele mai slabe jocuri de când am revenit la Galați, chiar dacă am avut multe ocazii și poate că meritam să câștigăm. E nevoie de o cu totul altă atitudine, mai ales față de modul cum am început partida. E inadmisibil ca un jucător să facă două erori mari în decurs de câteva secunde, de aceea l-am și schimbat (Teles, cel care a provocat penaltiul din care ieșenii au deschis scorul - n.r.). Va fi un alt joc, chiar dacă întâlnim același adversar, iar unicul nostru obiectiv va fi victoria", a spus Munteanu.

Fără probleme de lot

Dacă înaintea ultimelor partide au tot fost probleme de lot, de această dată unicul absent este portarul Cosmin Dur-Bozoancă, ce a suferit o intervenție chirurgicală la umăr și va lipsi până la finalul sezonului. În rest, nu mai este niciun jucător suspendat, iar de la infirmerie se așteaptă să revină și fundașul central Dragan Lovrici, a cărui absență s-a resimțit în dese rânduri. Apt de joc este și Ionuț Neagu, care a lipsit și el mai mult timp, din cauza unei accidentări.

E de așteptat să iasă din primul ”unsprezece” Teles, după erorile făcute în etapa precedentă, iar Zivulici ar putea să-i ia locul în linia mediană, unde ar putea juca alături de Cisotti și Lameira.

O altă prezență în formula de start ar putea fi, în premieră, Malle, care a intrat foarte bine în jocul din runda precedentă.

De partea cealaltă, la ieșeni lipsește în continuare Ispas, iar în rândul absențelor a trecut și Itu - după o accidentare suferită chiar în partida contra gălățenilor.

Nu mai e loc de pași greșiți

Dinamica din play-out nu mai permite pași greșiți, mai ales că distanța față de locurile de retrogradare directă ori de baraj de retrogradare nu este deloc mare. Oțelul are 17 puncte în clasament, la egalitate cu următorul adversar, dar are avantajul că nu a beneficiat de rotunjire. Înaintea etapei, formația roș-alb-albastră avea doar un punct peste locurile de baraj, ceea ce înseamnă că trupa lui Dorinel Munteanu are nevoie de toate cele trei puncte din acest prim joc din play-out.

Partida Oțelul - Poli Iași este programată sâmbătă, de la ora 17.00, pe Stadionul "Oțelul".

Citit 3051 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Martie 2024 18:14

5 comentarii

  • postat de Roman
    Sâmbătă, 16 Martie 2024 13:10
    5.13.204.***
    A fi sau a nu fi .Deci băieți va rugam câștigați.Doar de voi depinde.
    0
    10
  • postat de Dante
    Sâmbătă, 16 Martie 2024 13:01
    109.166.135.***
    Fără Lameira, că e degeaba în echipă!!!
    5
    6
  • postat de Hai Otelul!
    Sâmbătă, 16 Martie 2024 09:28
    46.97.176.***
    @Mimi

    Nu i-am bătut nici anul trecut în 3 meciuri.
    Otelul cu Dorinel, iar Iasul tot cu Grozavu.
    Ar fi a șasea încercare și cea mai importantă.
    Dacă reușim ii scufundam pe ieșeni, dacă pierdem o luam la vale și ne oprim pe locul 15.
    Ultimul va fi ocupat de Botoșani.
    1
    14
  • postat de MIMI
    Sâmbătă, 16 Martie 2024 07:46
    86.124.201.***
    A 3 oară este cu noroc pt Oțelul 1-0 și e un scor bun!
    2
    16
  • postat de Oz
    Vineri, 15 Martie 2024 21:14
    86.124.200.***
    0-2
    Tineti minte! Nu câștigăm niciun meci din 9.
    25
    10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.