Naționala României, pregătiri pentru EURO 2024

Naționala României, pregătiri pentru EURO 2024
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ultima acțiune a selecționatei țării noastre înainte de participarea la Campionatul European de fotbal din vară are conturat lotul cu care va fi abordat turneul final

Calificarea României la EURO 2024 a mai scos din întuneric fotbalul românesc, iar cele două partide amicale din această perioadă au menirea de a-l edifica pe selecționerul Edward Iordănescu cu privire la lotul de jucători. România va juca vineri, 22 martie, cu Irlanda de Nord, iar la patru zile distanță va întâlni Columbia.

Iordănescu a ales următorul lot de jucători: portari - Horațiu Moldovan (Atletico Madrid), Ștefan Târnovanu (FCSB), Marian Aioani (Rapid); fundași - Andrei Rațiu (Rayo Vallecano), Cristian Manea (CFR Cluj), Vasile Mogoș (CFR Cluj), Andrei Burcă (Al-Okhdood), Radu Drăgușin (Tottenham), Adrian Rus (Pafos), Ionuț Nedelcearu (Palermo), Bogdan Racovițan (Rakow), Nicușor Bancu (CSU Craiova), Deian Sorescu (Gaziantep); mijlocași - Nicolae Stanciu (Damac), Marius Marin (Pisa), Alexandru Cicâldău (Konyaspor), Răzvan Marin (Empoli), Olimpiu Moruțan (Ankaragucu), Darius Olaru (FCSB), Adrian Șut (FCSB), Dennis Man (Parma), Valentin Mihăilă (Parma), Ianis Hagi (Deportivo Alaves); atacanți - Denis Drăguș (Gaziantep), Florinel Coman (FCSB), George Pușcaș (Bari), Denis Alibec (Muaither) și Florin Tănase (Al-Okhdood).

Selecționerul a declarat că aceste partide sunt primul filtru de testare cu privire la lotul pentru turneul final din Germania, iar cel de-al doilea va fi monitorizarea ulterioară a evoluțiilor de la echipele de club. "Pentru o perspectivă cât mai corectă asupra resurselor pe care ne vom baza la EURO, am decis convocarea unui număr mai mare de jucători la această acțiune. Însă, vreau să accentuez acest lucru, fotbaliștii care nu se regăsesc acum pe această listă nu înseamnă că vor lipsi automat din lotul pentru Campionatul European. Există două filtre în urma cărora voi decide lotul cu care România va aborda turneul din Germania. Primul îl reprezintă modul în care jucătorii convocați vor reacționa la antrenamentele și jocurile din această perioadă, iar al doilea este reprezentat de evoluția fiecărui jucător monitorizat la cluburi", a spus Iordănescu.

Bodișteanu, la lotul Under 20

Dorinel Munteanu nu-l va avea la antrenamente în perioada de pauză competițională a echipelor de club pe Ștefan Bodișteanu - selecționat la naționala Under 20. România U20 va disputa două meciuri oficiale, în cadrul competiției Elite League U20, împotriva selecționatelor similare ale Italiei și Poloniei. De altfel, Bodișteanu este un obișnuit al lotului naţional sub 20 de ani, la care în trecut a mai fost selecționat și Răzvan Tănasă, concurentul său pe post de la Oțelul.

Citit 830 ori Ultima modificare Marți, 19 Martie 2024 13:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.