Etapă bună pentru Oțelul, la debut de play-out

Etapă bună pentru Oțelul, la debut de play-out
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Gruparea roș-alb-albastră a început cu brio faza a doua a campionatului Superligii, cu victoria, scor 1-0, cu Poli Iași, coroborată cu alte rezultate favorabile

Oțelul nu doar că a reușit să-și adjudece meciul cu Poli Iași, derbiul Moldovei, dar a beneficiat și de alte rezultate favorabile. Clasamentul din play-out pare să se fi împărțit deja în două, după numai o etapă, toate echipele reușind să câștige jocurile de pe teren propriu în runda inaugurală. În afară de meciul Oțelului, au mai fost rezultatele: ”U” Cluj - FC Botoșani 3-0, FC Hermannstadt - Dinamo 3-0, Petrolul - FCU 1948 Craiova 1-0 și UTA - FC Voluntari 4-3.

Ecartul gălățenilor față de locurile de baraj s-a mărit la patru lungimi, iar față de locurile de retrogradare directă sunt deja șase puncte diferență.

Iată clasamentul după prima etapă din play-out: 7. ”U” Cluj 24 puncte, 8. UT Arad 23 p, 9. FC Hermannstadt 23 p, 10. Petrolul 21 p, 11. OȚELUL 20 p, 12. Poli Iași 17 p, 13. FCU 1948 Craiova 16 p, 14. Dinamo 15 p, 15. FC Voluntari 14 p, 16. FC Botoșani 11 puncte.

La finalul meciului cu Poli Iași, chiar antrenorul oaspeților, Leo Grozavu, a transmis felicitări echipei pregătite de Dorinel Munteanu. "O felicit pe Oțelul, a reușit să se adapteze mai bine la condițiile de joc, a meritat victoria. Mă refer la teren, la atitudine, la deciziile de arbitraj. Nu pot să mă plâng de ceva, Oțelul a meritat să câștige", a spus Grozavu.

Încă zece puncte pentru salvare

Ca să fie sigură de salvarea de la retrogradare, inclusiv față de baraje, ar fi nevoie de încă zece puncte în următoarele opt etape. Foarte important ar fi să se câștige meciurile cu Dinamo și FC Botoșani, printre ele, plus rezultate de egalitate cu FCU 1948 Craiova sau FC Voluntari.

În sezonul anterior, doar 27 de puncte ar fi fost suficiente pentru a evita inclusiv barajele de promovare. Însă, pentru a fi siguri, gălățenii ar avea nevoie de cel puțin încă trei victorii în următoarele opt runde.

Antrenamente intense, fără ”amical”

Până pe 31 martie, când Oțelul va reveni în competiţie, cu meciul de la FCU 1948 Craiova, jucătorii lui Dorinel Munteanu vor avea parte de câteva antrenamente mai tari, însă nu și de meciuri amicale. Munteanu preferă să încarce echipa fizic înainte de ultima perioadă a sezonului competițional, la care se adaugă și "Cupa României", pe lângă cele opt partide de campionat. Dacă în alte perioade de acest gen, antrenorul Oțelului a ales să dispute meciuri de verificare, de această dată a optat pentru o altă abordare.

Citit 2674 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Martie 2024 00:08

1 comentariu

  • postat de JOHN
    Miercuri, 20 Martie 2024 09:01
    86.124.201.***
    HAI DORINEL,HAI OȚELUL CĂ SE POATE!! SUCCES PE VIITOR!
    2
    16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.