CSM Arcada, start în meciurile pentru titlu

CSM Arcada, start în meciurile pentru titlu
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Cele mai bune opt echipe din competiția masculină de volei se află în fața unor meciuri și mai solicitante - turneul final pentru stabilirea actualei ierarhii

Sezonul regulat s-a încheiat, iar cele 12 echipe și-au stabilit locurile din clasament. În faza a doua a campionatului, primele opt clasate vor evolua în play-off, iar următoarele patru, în play-out. Echipele din față vor demara cu sferturile de finală.

Campionii au avut mult de lucru

CSM Arcada Galaţi - grupare care a dominat întrecerile în ultimii cinci ani, obținând titlurile naționale, se află în fața unor noi examene. În actualul sezon, gălăţenii au avut un parcurs bun spre foarte bun, cu multe plusuri, dar și câteva minusuri. A fost un campionat cu meciuri dârz disputate, la cel mai înalt nivel, în care echipa noastră s-a descurcat foarte bine.

În pofida celor trei înfrângeri (cu Steaua, Corona și Rapid), Arcada a reușit clasarea în frunte, cu 56 de puncte, fiind urmată de Rapid (55), Corona (53), Dinamo (45), SCMU Craiova (40), Steaua (39), CSM Constanța (31) şi SCM Zalău (30).

Primele trei clasate și-au menținut potențialul foarte strâns, la doar trei puncte, gălățenii având de partea lor și setaverajul superior, un element de care se ține cont ca aspect secundar în orice competiție.

Primele jocuri din play-off

Începând din acest weekend, se intră, practic, într-o nouă fază. Se va juca în sistemul 1 vs. 8 (CSM Arcada - SCM Zalău), 2 vs. 7 (Rapid - CSM Constanța), 3 vs. 6 (Corona - Steaua), 4 vs. 5 (Dinamo - SCMU Craiova), fiecare echipă având nevoie de două meciuri câştigate din trei pentru a merge mai departe.

Conform acestui sistem, CSM Arcada va juca împotriva celor de la SCM Zalău, cu primul meci acasă - datorită poziționării superioare în sezonul regulat, de care se va ține cont până la final. Vineri, 22 martie, are loc primul joc din sferturile de finală, iar al doilea - miercuri, 27 martie, în Sălaj. Dacă va fi nevoie de un al treilea meci, acesta va avea loc la Galați.

Vor fi meciuri mult mai solicitante

Stafful tehnic şi jucătorii - recunoscuți performeri - știu foarte bine ce-i așteaptă. Cu sprijinul publicului gălățean, vor aborda cu dorința de victorie prima partidă din play-off, chiar dacă se anunță un duel solicitant.

"Băieții și-au urmat programul normal de pregătire, cu unul și două antrenamente pe zi, plus celelalte aspecte ale unei pregătiri complete. Întregul lot este concentrat, cu hotărârea de a avea o evoluție la cel mai înalt nivel, care să aducă succesul, să ne îndeplinim obiectivul. Ne dorim un nou titlu, orice alt rezultat ar însemna o înfrângere pentru noi. Așteptăm aceste victorii cu încredere, pentru că avem o echipă valoroasă, competitivă, fapt demonstrat în atâtea și atâtea confruntări, în competițiile interne și în cele internaționale. Ca de fiecare dată, așteptăm aportul publicului, alături de care am dobândit toate reușitele noastre", ne-a declarat  Mirel Zaharescu, managerul clubului.

Primul meci din această bătălie are loc vineri, 22 martie, de la ora 17.00, la Sala Sporturilor "Dunărea" din Galați. O întâlnire așteptată cu încredere și mult interes. Arbitrii partidei: Cristian Cristea şi Alexandru Prodana (ambii din București).

Cuplaj cu meci de baschet

Fanii sportului gălățean au ocazia să urmărească şi o altă partidă oficială, după meciul de volei dintre CSM Arcada și SCM Zalău. Este vorba despre o partidă din Liga Națională de baschet masculin, între CSM Galați și CSM Focșani, cu începere de la ora 20:00, care contează pentru penultima etapă din faza a doua a campionatului. Din 10 aprilie, vor debuta partidele decisive din play-off și play-out.

Citit 1064 ori Ultima modificare Joi, 21 Martie 2024 18:17

1 comentariu

  • postat de Un galatean de departe
    Vineri, 22 Martie 2024 09:26
    84.232.140.***
    BRAVO BAETI, BRAVO ARCADA…a ti fost si ramaneti cei mai buni…singurii ce faceti sa se auda de galati in tara si nu numai, bravo!!!
    6
    9

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.