CSM Arcada caută a doua victorie cu Zalăul

CSM Arcada caută a doua victorie cu Zalăul
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Abia s-au încheiat ecourile primelor meciuri și echipele fruntaşe din campionatul masculin de volei se pregătesc deja de manșa a doua

În turneul play-off s-au înregistrat, în general, rezultatele strânse. Cel mai disputat meci a fost Dinamo - SCMU Craiova 3-2 (23-25, 23-25, 25-22, 25-23, 19-17), iar Rapid a avut serios de tras pentru a trece de CSM Constanța, scor 3-1 (25-27, 25-21, 27-25, 26-24). Corona Brașov a trecut în nota obișnuită, scor 3-0, de Steaua, cu ultimul set dus în prelungiri. Partida de la Galați este singura în care disputa a fost tranșată fără emoții, 3-0 pentru CSM Arcada în disputa cu Zalăul. În celelalte jocuri a existat foarte mult echilibru, semn că toate combatantele aruncă în luptă tot ce au mai bun.

După jocul de la Galați, antrenorul Sergiu Stancu ne-a oferit următoarea declarație: "Am debutat foarte bine în această fază a actualului sezon, împotriva unei echipe de tradiție a voleiului românesc. Ne-am făcut jocul și am obținut un succes foarte clar. Miercuri, la Zalău, va trebui să fim la fel de concentrați și să ne impunem, iar acest lucru ar însemna deja calificarea în semifinale. Vor mai fi alte două obstacole până a ne îndeplini obiectivul - cel de-al șaselea titlu. Desigur, va fi mult mai greu, dar niciun meci nu este ușor".

În vederea acestei partide, care ar putea stabili prima semifinalistă, CSM Arcada a plecat luni, la prânz, după antrenamentul de dimineață, spre Zalău. Marți este programat antrenamentul oficial, iar miercuri, de la ora 18:00, va fi meciul al doilea. O partidă ce se anunță mai disputată, gazdele fiind o echipă incomodă, în special pe propriul teren. Dar multiplii campioni sunt recunoscuți pentru performanțele lor și țintesc un succes pe care îl și pot obține.

Întâlnirea va fi condusă de arbitrul internațional Paul Szabo (Oradea), secondat de Bogdan Bârdășan (Cluj).

Fetele de la CSU, la turneul final

La Focșani s-au disputat meciurile turneului semifinal al echipelor din Divizia A2 - Seria Est (eșalonul secund). Au luat parte doar trei grupări, după ce echipa CSM București a declarat forfait. Fetele de la CSU Galați au avut o evoluție meritorie și au reușit să treacă mai departe. Au cedat la fostul lider al seriei, CS Medgidia, scor 0-3, dar au învins-o pe CSM Focșani cu 3-2. În meciul decisiv, de duminică, gălățencele au condus cu 2-0 la seturi, dar gazdele au revenit și au egalat la seturi. Finalul setului decisiv a fost răsturnat de la 13-11 pentru gazde la 15-13 pentru CSU Galați, ceea ce a adus o frumoasă victorie și o nouă calificare la turneul final de promovare în prima ligă. Acesta are loc luna viitoare (19-21 aprilie), la el urmând să participe primele două clasate din seriile Est și Vest, echipele CS Medgidia, CSU Galați, respectiv, Universitatea Cluj și CSU Oradea.

Antrenoarele Adriana Dudnic și Ileana Berdilă beneficiază şi în această parte a sezonului de următorul lot de jucătoare: Sorina Răileanu, Diana Milea, Maria Neacşu, Alexandra Iordache, Andreea Stănescu, Diana Hantău, Gabriela Panait, Cristina Popoiu, Ioana Axinte, Roberta Rafoi, Iulia Sava, Alexandra Iordan.

Citit 688 ori Ultima modificare Luni, 25 Martie 2024 18:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.