Performanțe în dansul sportiv gălățean

Performanțe în dansul sportiv gălățean
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Rezultatele foarte bune își merită locul în rândul aprecierilor, iar o disciplină sportivă care se evidențiază la acest capitol în Galați este dansul sportiv

Sub îndrumarea antrenoarei Adriana Iftimie, la CSM Galați există o serie de sportivi implicați în practicarea dansului sportiv de performanță. Iar implicarea lor le este răsplătită cu rezultate lăudabile și chiar performanțe. Și obiectivele sunt trasate cu rigurozitate de către antrenoare, care a reușit să clădească mai multe perechi ce au obţinut reale succese în ultima perioadă.

Una dintre perechile care s-au remarcat cu performanțele lor este formată din Antonio Molnar și Alesia Vîrtosu. Aceștia au reușit să se claseze pe locul 1 la ultimele două competiții la care au participat: Bacău Open și Danube Dance Fest Galați. Perechea a cucerit prima treaptă a podiumului la două secțiuni: standard și latino, clasa D, tineret și adulți. Performanțele lor sunt cu atât mai impresionante cu cât au reușit să depășească un număr mare de competitori din întreaga țară și din Republica Moldova.

Alți sportivi ai clubului cu rezultate foarte bune sunt Alin Tudose și Maria Gîscă, ei obținând o clasare pe podium (locul 3) la latino tineret și adulți, la Bacău Open.

Antrenoarea Adriana Iftimie este mândră de performanțele elevilor săi, dar se gândește deja la următoarele concursuri, la care își dorește să obțină noi performanțe.

Obiectivele din perioada următoare sunt clasări în finală la competiții de mare importanță din țară, campionatul U21 latino și standard și cel de 10 dansuri. "După aceste două întreceri, încheiem sezonul cu un concurs internațional sub egida World Dance Sport Federation, ce va avea loc la Piatra Neamț", ne-a declarat antrenoarea.

Tudor Bratu și Alma Stoinoiu, pereche consacrată

După performanțele de anul trecut, perechea formată din Tudor Bratu și Alma Stoinoiu a continuat șirul locurilor fruntașe sub comanda aceleiași antrenoare de la CSM Galați. Cei doi au obținut locul 1 la categoria Open Standard, tineret și adulți, în cadrul Danube Dance Fest, respectiv, poziția a treia la Open Latino. Dar s-au remarcat și prin multiple participări internaționale, printre care în Portugalia și în Republica Moldova, unde au fost reprezentanții României și au reușit calificări în finale. În ambele concursuri au ocupat locul 6, într-o companie selectă, ceea ce face ca aceste clasări să fie mai mult decât onorante.

Beneficiile dansului sportiv

De interes rămân în continuare pentru comunitatea locală și beneficiile pe care le aduce dansul sportiv unui practicant al acestui sport. Iar acestea nu sunt deloc puține, conform unui profesionist în domeniu, așa cum este antrenoarea Adriana Iftimie.

"Dansul sportiv poate aduce multiple beneficii participanților, inclusiv îmbunătățirea capacității cardiovasculare, dezvoltarea flexibilității și coordonării, creșterea forței și tonusului muscular. De asemenea, îmbunătățirea posturii și echilibrului, precum și dezvoltarea abilităților sociale și a încrederii în sine. Dansul sportiv implică o combinație unică între sport și artă, deoarece necesită aspecte tehnice și atletice, dar și expresivitate artistică și interpretare a muzicii. Această combinație de cerințe fizice, tehnice și artistice face din dansul sportiv o activitate complexă și captivantă", a adăugat antrenoarea.

Citit 1321 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Aprilie 2024 18:33

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro