Capul sus, Oțelule! Povestea merge mai departe
Foto: Sportul Ilustrat/ Sorin Pană

Capul sus, Oțelule! Povestea merge mai departe
Evaluaţi acest articol
(45 voturi)

Eșecul din finala ”Cupei României”, după loviturile de departajare (4-5 la general), cu Corvinul, nu trebuie să apese prea tare, pentru că reuşita grupării roș-alb-albastre în acest sezon este demnă de toată lauda!

Poate că a fost nemeritat să piardă Oțelul în finala Cupei cu Corvinul, dar este o lecție de învățat din această partidă. Gălățenii au avut meciul în mână de două ori, când au condus cu 1-0 și 2-1, dar n-au reușit să gestioneze mai bine acele momente și au primit goluri pe greșeli personale. Dar din astfel de înfrângeri se pot naște victorii și mai mari, iar din astfel de trăiri se poate forma un club cu adevărat solid, care să conteze an de an, nu doar la câte un deceniu.

Mai cerebral ca altădată la declarații, dar extrem de dezamăgit ca stare de spirit, Dorinel Munteanu a sintetizat finala pierdută cu Corvinul. ”Consider că a fost o câștigătoare meritată, noi nu am știut să gestionăm cele două momente în care am condus. Este o seară tristă pentru mine, pentru Galați. Această finală trebuie să ne întărească și să vedem ce ne așteaptă în viitor. Îmi pare rău pentru toți suporterii și suntem responsabili. Am avut mare încredere în cei cinci jucători care au executat, îmi asum această înfrângere. Nu a fost vreo presiune, nu am simțit. Eram conștienți că va fi un meci greu. Corvinul a câștigat meritat pentru atitudine. Am ținut și țin foarte mult la această echipă, la toți jucătorii, asta e situația. Nu am nervii așa de puternici ca să îi văd cum pierd. Este de datoria mea să-mi motivez jucătorii. Nu este prima, nici ultima finală care se pierde. Trebuie să vedem ce o să obținem din barajul care o să urmeze. Mi-am dorit să câștigăm, inclusiv jucătorii. Nu a fost să fie seara noastră”, a spus Munti, la conferința de presă de după încheierea partidei.

S-au resimțit absențele

Chiar dacă n-a vrut să mizeze în declarații pe lipsa a trei jucători importanți din lot pentru această finală, antrenorul Dorinel Munteanu a resimțit din plin, cel puțin în momentul schimbărilor, lipsa celor trei indisponibili: Pop, Teles și Adăscăliței. Din păcate, cei care au intrat de pe bancă în timpul partidei n-au adus plusul de care echipa avea nevoie, iar scăderea s-a simțit considerabil, în special pe flancuri. Malle și Tănasă au avut un nivel cu mult sub Maciel și Bodișteanu – cei înlocuiți, iar Jelev și Miguel, în apărare, au fost depășiți prea ușor în anumite momente-cheie ale jocului. Pop ar fi fost util, pentru că reprezenta o amenințare reală către poarta adversă, fiind și golgheterul echipei. De Teles era nevoie înspre finalul jocului și în reprizele de prelungire, cu agresivitatea sa excesivă, iar Adăscăliței l-ar fi înlocuit pe Jelev la pauză, după eroarea bulgarului de la primul gol – care a părut că l-a marcat și pe tot restul jocului. La aceste trei absențe picate în ultima vreme se adaugă și cele mai îndelungate ale lui Lovrici și Dur-Bozoancă.

Fanii Oțelului au cucerit Sibiul

Piața Mare din Sibiu a fost cucerită de către fanii Oțelului, în ziua meciului, în jurul orei 16,00. A fost momentul în care cei circa 1.000 de fani gălățeni (sosiți cu trenul pus la dispoziție de către club) au făcut joncțiunea cu deja mulții gălățeni ajunși în Sibiu pe cont propriu. S-a scandat minute în șir în numele culorilor roș-alb-albastre, iar localnicii au admirat cu zâmbete largi pe față spectacolul oferit de fanii Oțelului și chiar au scandat alături de aceștia. Și pe toată durata partidei a fost o comportare exemplară a suporterilor, care au fost prezenți în peluză îmbrăcați în roșu, cu scandări permanente ce au dominat fundalul sonor, în ciuda deficitului numeric. Hunedorenii au fost mai mulți în tribune, prin prisma distanței cu mult mai scurte între orașul lor și Sibiu, față de obositorul drum de la Galați, în plin mijloc de săptămână.

De remarcat că n-au avut loc incidente de niciun fel pe toată durata deplasării, fiind chiar terase cu fani ai ambelor echipe care au stat cot la cot și au disecat la discuții partida.

Șansa cupelor europene încă există!

Cu toate că cele mai mari speranțe pentru o participare în cupele europene pentru Oțelul se puneau în câștigarea trofeului, încă există o șansă viabilă prin filiera campionatului. Nici bine n-au încheiat meciul de miercuri, de la Sibiu, cu Corvinul (și acesta programat la foarte scurt timp după ultimul meci din play-out), că deja se intră în pregătirea jocului de baraj pentru Conference League. Primul tur de baraj îl are de dat Oțelul cu Universitatea Cluj, echipă pe care a mai învins-o de două ori la Galați (în Cupă și în campionat), în ultima lună. Va fi un meci eliminatoriu, programat duminică, 19 mai, de la ora 14,30, pe Stadionul ”Oțelul”. În caz de egalitate, se va trece la două reprize suplimentare de prelungiri a câte 15 minute, plus eventual lovituri de departajare.

Echipa învingătoare dintre Oțelul și ”U” Cluj va juca apoi turul decisiv de baraj pentru Conference League, pe terenul echipei de pe locul al treilea din play-off. Acolo lupta se dă de la distanță între CFR Cluj și CSU Craiova pentru locul al doilea, iar cea care va rămâne pe 3 va disputa barajul. Cei de la CFR au cu două puncte avans față de olteni înaintea ultimei etape din play-off, când vor juca acasă cu Farul, în timp ce Craiova are meci cu Sepsi, tot pe propriul teren.

Povestea Oțelului merge mai departe și nu trebuie să fie nimeni afectat de finala pierdută, ci dimpotrivă. S-a dovedit încă o dată că se poate! Iar de aici trebuie continuat drumul început, pentru că sigur vor veni și finalele câștigate. A fost o experiență acumulată de către club, echipă, suporteri, de pe urma căreia pot veni performanțe și mai mari în anii ce vor urma.

Citit 4450 ori Ultima modificare Vineri, 17 Mai 2024 19:52

11 comentarii

  • postat de Transparență
    Vineri, 17 Mai 2024 18:14
    78.208.60.***
    Trebuie lamurita problema cu palmaresul, sigla. Trebuie închisă gura contestatarilor. Trebuie transparență. Tine de existența noastră de otelari.
    2
    11
  • postat de Un club trebuie gestionat ca o afacere. Acum la otelul e dilallai
    Vineri, 17 Mai 2024 17:49
    91.207.102.***
    Pupincuristii au întrat. Problema e ca dacă ai un proiect trebuie să-i dai un plusvaloare, an de an. La otelul la anu o sa fie bani mai putini. Plusvaloare e minus valoare... Spre retrogradare. Dorinel pleacă, nu e galatean.
    6
    6
  • postat de ss
    Vineri, 17 Mai 2024 11:30
    5.13.165.***
    Ce a fost, a fost, ce va fi, va fi, noi te vom iubi, Otelul! Lasam pacalicii sa comenteze pe aici sau oriunde si duminica suntem datori cu o continuare a maturitatii depline demonstrate de suporteri la Sibiu, forta, civilizatie, modernism, demnitate! Rezultatul nu mai conteaza! Hai Otelul!
    6
    24
  • postat de dan
    Vineri, 17 Mai 2024 11:11
    86.124.201.***
    Asta a fost ! S-au realizat multe ,totusi,iar acum vrem tot ! As recomanda d-lui Dorinel, exersarea prin statistica a loviturilor de la 11m. Si un batran de 70 de ani, poate da gol intr-o asemenea situatie . Cand te vezi in fata unei asemenea porti, atunci realizezi cat de larga este !
    4
    18
  • postat de Trandafir Ionel
    Vineri, 17 Mai 2024 09:51
    5.13.139.***
    Felicitări echipei pentru sezonul acesta. Și să sperăm că la anu vom vedea mai mulți jucători tineri români in echipa care să crească langa cei străini de valoare.
    1
    24
  • postat de Lipsa de transparenta creează temeri
    Vineri, 17 Mai 2024 07:43
    37.160.40.***
    Sper ca băieții ăștia care au pus bannerul la stadion sa fie doar niște teribiliști. Din păcate, știu că datorită lor clubul Oțelul a fost readus la viață. Tocmai de aceea ma îngrijorează situația generală cu palmaresul ect. Nu ii pot bănui de rele intenții pentru că ei au salvat clubul.
    0
    14
  • postat de Lulu
    Vineri, 17 Mai 2024 06:26
    5.13.203.***
    Nu-i nimica mergem mai departe, e bine ca ajungem sus eliminindu-i pe ceilalti ce altii nu au reusit, din multe echipe au ajuns doar doua sus departe , la anul speram sa fie tot asa , sa ne luam revansa ,sportul e cu bune si rele, trebuie sa fim tari si puternici.
    2
    20
  • postat de Pitpalac
    Joi, 16 Mai 2024 22:03
    5.13.187.***
    Nu le mai suflati in fund pacalicilor astora, ca s-au vazut cu sacii in carute si se cred mari jucatori de L1. Sa puna mana Dorinel sa remanieze lotul, si daca tot face curat, sa ia pe banda rulanta de la Corvinul jucatori (caci aia nu au drept de promovare, dar au foame de afirmare) !!!
    39
    38
  • postat de comunismul
    Joi, 16 Mai 2024 21:49
    5.13.154.***
    pai da era bine daca jucau teles si pop! asta a lipsit din jocul echipei! doua piese importante!
    5
    42
  • postat de Din pacate
    Joi, 16 Mai 2024 20:30
    86.106.137.***
    Prin lipsa de implicare a asc otelul și cu sprijinul prietenului Cristi Munteanu pus tot de el președinte interimar, cu sprijinul politic PSD, dorinel a transformat otelul intr-o afacere de familie. Echipa care nu are nici un suport financiar decit politic. Asta e otelul. O echipa pierduta....
    63
    24
  • Joi, 16 Mai 2024 20:10
    5.13.170.***
    Amestecati loviturile de departajare ratate cu managementul aproape privat al lui Dorinel. Am vazut atatea comentarii departe de subiect incat incep sa cred ca nea Ghita ce udat iarba e vinovat ca berbecii aia au tras cu mingea in copaci! Bravo Corvinul, modesti si perseverenti pe targetul lor!
    38
    46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.