Primele mutări de lot ale Oțelului

Primele mutări de lot ale Oțelului
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Gruparea gălățeană a început deja să anunțe schimbări la nivelul echipei de seniori, în privința abordării următorului sezon competițional.

La Oțelul nu e timp de vacanță, pentru că deja s-au pus în mișcare lucrurile cu privire la conturarea lotului de jucători. După un sezon cu mult peste așteptări, în care Oțelul a încheiat campionatul pe locul 8 și a jucat finala ”Cupei României”, se dorește ca nivelul impus să fie respectat și în următoarea perioadă.

În primă fază, gruparea gălățeană a anunțat în mod oficial despărțirea de șapte jucători, deși lista nu se va opri doar aici până la finalul perioadei de mercato. Jucătorii cu care Oțelul nu va mai continua și în sezonul următor sunt: Relu Stoian (portar), Dragan Lovrici, Costin Ghiocel, Dan Panait, Claudio Mocanu (fundași), Vasile Jardan (mijlocaș), George Cîrjan (atacant). În afară de Mocanu, toți ceilalți au avut minute bifate în sezonul anterior. Titular de drept dintre cei șapte a fost doar croatul Dragan Lovrici, accidentat în ultima parte a sezonului. Jucătorul în vârstă de 28 de ani bifase 22 de prezențe în tricoul Oțelului, în campionat, fiind prima alegere ca fundaș central cât timp a fost apt de joc.

Doar că lista despărțirilor s-ar putea extinde, mai ales că sunt și alți jucători aflați la final de contract. Cu doi dintre aceștia, portarul Eduard Pap și fundașul Mihai Adăscăliței, s-au demarat deja discuțiile pentru a fi prelungite înțelegerile.

Caz special pentru Lameira

O situație deosebită se prezintă în cazul lui Joao Lameira, mijlocașul central portughez ce a evoluat sub formă de împrumut, de la Baltika (Rusia). Echipa sa de drept e pe cale să retrogradeze în Liga a doua, așa că nu se știe ce decizie se va lua în privința sa. Cei de la Oțelul își doresc să continue colaborarea cu Lameira, doar că va fi destul de complicat de găsit o cale de reușită în acest sens.

Joao Lameira (25 ani) a sosit în iarnă la Oțelul și a jucat în 18 meciuri de campionat, plus alte trei în ”Cupa României”. A reușit să marcheze câte un gol în fiecare dintre cele două competiții: la 1-1 cu FC Voluntari, în campionat, respectiv decisivul din prelungirile sfertului de finală, 1-0, cu CSU Craiova, în Cupă.

Se preconizează și alte plecări

Din tabăra Oțelului se preconizează a fi și alte plecări, pe lângă jucătorii oficializați deja ca și despărțiți de gruparea roș-alb-albastră. Jucătorii ce au dus greul pentru regula U21, Ștefan Bodișteanu și Răzvan Tănasă, ambii împrumutați de la Farul, au și ei situația neclară. Pe Bodișteanu e de așteptat ca Farul să încerce să-l integreze în lotul său pentru următorul sezon.

Pentru fundașul dreapta Andrei Rus, aflat încă sub contract cu Oțelul, se caută soluții pentru a fi împrumutat la o echipă de Liga a doua, unde să poată să joace meci de meci. Rus iese din încadrarea de jucător eligibil Under 21, astfel că i-ar fi tot mai greu să prindă primul ”unsprezece” în echipa lui Dorinel Munteanu.

O despărțire iminentă se anunță a fi și cea de Malle, jucător ce a dezamăgit crunt, în special în finala ”Cupei României” cu Corvinul, când a fost printre cei mai slabi de pe teren. La fel cum nici Rusevici nu este încă sigur de locul său în echipa Oțelului pentru sezonul următor.

Citit 7729 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Mai 2024 06:38

7 comentarii

  • postat de ss
    Duminică, 26 Mai 2024 19:19
    86.120.239.***
    Pe langa o mulțime de bani pierduți datorita ratarii cupei + c.e. vor fi și jucători care nu vor dori sa mai continue, ne bazam in continuare pe flerul lui Dorinel sa facem echipa cu bani putini!
    1
    5
  • postat de EuGL
    Duminică, 26 Mai 2024 11:30
    79.214.104.***
    Bani de investiții în club se pot găsi, dar nu vor! Avem Damen, ArcelorMital și multe alte companii care fac bani in orașul nostru. De ce nu vor să investească în club, rămâne un semn de întrebare.
    6
    11
  • Duminică, 26 Mai 2024 06:53
    5.13.170.***
    Mai putini manageri, mai unificati posturile, mai reduceti salariile celor de pe activitati conexe, mai reduceti din salariul antrenorului &co, reduceți cheltuielile de fițe, reduceti deplasarile prin tari exotice doar ca sa fie un sobor de manageri prezenți la un meci pe aiurea….asa va raman bani !
    9
    12
  • postat de comunismul
    Sâmbătă, 25 Mai 2024 21:53
    5.13.203.***
    problema nu este cine pleaca! ci cine vine in loc!
    1
    22
  • postat de Georgel
    Sâmbătă, 25 Mai 2024 13:02
    86.122.130.***
    Rusevici a dat totuși niște goluri pentru Oțelul și are niște calități deosebite!
    Acum nu putem să schimbăm tot lotul, mai ales că pentru omogenitate și integrare este nevoie de timp!
    9
    17
  • postat de Gurita
    Sâmbătă, 25 Mai 2024 10:30
    86.106.137.***
    De la anu începe chinul. Trebuie 5 jucători romani în teren altfel amenda. Trebuie 3,4 jucători buni de u21 pentru ca doi trebuie în teren. Bani mai putini pentru ca consiliu local a anunțat ca va reduce banii. Asa nu dam înainte.
    5
    17
  • postat de vali
    Sâmbătă, 25 Mai 2024 10:17
    5.13.183.***
    Neagu,Gaitan,Yabre ,Ursu, Rusevici
    6
    11

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro