Reprezentări de succes pentru Galați

Reprezentări de succes pentru Galați
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Orașul nostru, ca reprezentare de echipe sportive, a reușit să rămână la un nivel ridicat și în sezonul 2023-2024. 

 

Galațiul trăiește în continuare prin sport la un nivel peste alte aspecte la care ar putea concura orașul nostru cu celelalte din țară. 

Sezonul 2023-2024 a readus-o în prim-plan pe echipa de fotbal Oțelul Galați, cu participarea în prima ligă. Iar din postura de echipă nou-promovată, trupa pregătită de antrenorul Dorinel Munteanu a făcut o figură frumoasă. Pe lângă faptul ca n-a avut nicio emoție privind retrogradarea, cum se întâmplă de regulă cu echipele nou-promovate, Oțelul a avut un parcurs îndelungat în ”Cupa României”. Gălățenii au reușit să ajungă până în finala competiției, unde au cedat la loteria loviturilor de departajare, cu Corvinul Hunedoara, într-un meci disputat la Sibiu.

Dar ca impresie generală este clar că Oțelul a făcut cinste Galațiului și gălățenilor prin reprezentarea avută, aspect dovedit de numărul mare de fani de la stadion, dar și din mediul online, pe care echipa îi atrage.

 

CSM Arcada a performat în Europa, iar United a adus trofeul 

 

Obișnuiți cu trofeele câștigate pe plan intern de CSM Arcada (la volei masculin) și United (futsal), doar cei din urmă au reușit să păstreze tradiția câștigării titlului de campioni. United a dominat pe deplin competiția internă și a câștigat-o fără probleme, inclusiv finala cu CFR Timișoara - unde a avut nevoie de minimum de meciuri pentru a se impune.

CSM Arcada a fost învinsă, surprinzător, în finala campionatului de către Corona Brașov. Dar ce rămâne pentru voleibaliștii de la Arcada pentru sezonul 2023-2024 este parcursul european. Gălățenii au reușit în premieră să ajungă în faza grupelor de Champions League, unde au obținut și o victorie de prestigiu cu italienii de la Lube Civitanova. 

Într-o notă pozitivă a încheiat sezonul și echipa de baschet seniori de la CSM Galați. Având în vedere gradul de dificultate al sezonului, cu patru echipe retrogradate, gălățenii s-au descurcat mai mult decât onorabil pe final, în ciuda unui parcurs anevoios până în primăvară. Pe lângă faptul că a fost evitată retrogradarea, CSM Galați s-a clasat pe locul 12, cu o poziție mai sus față de clasarea anterioară și cu două peste cea din urmă cu două sezoane.

 

Regrete la handbal și hochei

 

Două echipe au rămas datoare în fața fanilor gălățeni. În primul rând, echipa de handbal senioare, care a ratat promovarea în Liga Națională, încheind abia pe locul 5 în turneul de promovare. Decisiv s-a dovedit că a fost eșecul cu CSM Iași, din sezonul regulat, ce a plasat-o pe formația gălățeană pe un culoar mult mai dificil către promovare.

Nici la hochei n-au mers lucrurile prea grozav, iar CSM Galați a ratat la limită șansa de a lupta pentru medalii. Gălățenii au terminat pe locul 5 un campionat încă bulversat de problemele organizatorice.

Citit 2642 ori Ultima modificare Luni, 27 Mai 2024 14:01

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro