Voința Cudalbi, eșec rușinos în barajul de promovare în Liga a III-a

Voința Cudalbi, eșec rușinos în barajul de promovare în Liga a III-a
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

După ce a dus o luptă dârză în liga județeană cu două echipe, depășindu-le pe Alegria Matca și Covurluiul Tg. Bujor, echipa din Cudalbi s-a arătat total dezinteresată în duelurile decisive pentru promovarea în Liga a III-a.

Orice final de sezon este așteptat cu nerăbdare de echipele care au ca obiectiv promovarea. Din păcate, nu i-a ieșit până la capăt campioanei județene de fotbal din Galați, Voința Cudalbi, care a avut o comportare inexplicabilă la baraj.

În loc să se pregătească cum se cuvine pentru barajul de promovare în Liga a III-a, cudălbenii au fost preocupați mai mult de... vacanță. Aproape de ora meciului retur cu CS Medgidia, disputat în deplasare duminică, Voința se afla la teren cu doar zece jucători! În ultima clipă au ajuns încă cinci "excursioniști", veniți din vacanța petrecută în Bulgaria. Alți doi jucători se aflau la ora meciului în Grecia, doi titulari de drept - golgheterul Stoian și fundașul Dajboc.

Cu o așa „pregătire“ a meciului, este lesne de înțeles ce s-a întâmplat pe terenul din Medgidia. Gazdele s-au impus foarte clar, scor 4-1, fără a se fi întrebuințat cine știe ce. S-a făcut 1-0 după un penalti provocat de portarul Tofan. A venit egalarea prin Spânache (gol frumos, de la 30 metri), dar goalkeeperul a mai comis-o o dată și s-a făcut 2-1. Imediat scorul s-a ridicat la 3-1, după o altă greșeală în apărare, iar la final tabela avea să fie 4-1.

Adăugând și rezultatul din tur, 2-1 pentru Medgidia, dobrogenii s-au calificat cu o diferență clară: 6-2, fără prea mari eforturi.

Iată și numele jucătorilor de la Voința Cudalbi în acest meci: Tofan - Andrei, Gâță, Antofe, Bursuc, Dragomir, Postelnicu, Chiciuc, Oniciu, Moroșanu, Spânache. Au mai intrat: Călin și Ștefan.

În legătură cu această stare de fapt, am solicitat și opinia reprezentanților AJF Galati. "O situație nedorită și nemaiîntâlnită pentru o echipă care are ca obiectiv performanța. Din păcate, la Cudalbi n-a fost vorba de așa ceva. Nu s-a mai întâmplat ca o echipă gălăţeană să piardă în două sezoane consecutive barajul de promovare. Anul trecut, Voinţa a fost învinsă de campioana Brăilei, iar acum de cea a județului Constanța. Considerăm că a fost o totală lipsă de respect față de competiție".

Etapa 28 din Liga a V-a

Altfel, duminică au avut loc meciurile din etapa a 28-a a Ligii a V-a, în care s-au înregistrat rezultatele: Voința Cișmele - Siretul Piscu 1-0, Flacăra Pechea - ACS Vânători 1-2, Sporting Galați - Victoria Slobozia Conachi 3-0, Prutul Vlădești - Viitorul Frumușița 3-2, Luceafărul Berești - Foresta Șendreni 1-5, Zorile Grivița - Mălina Smârdan 3-0, Viitorul Costache Negri - Răzeșii Valea Mărului 1-1 (contestație) și Avântul Jorăști - Inter Tudor Vladimirescu 3-0 (neprezentare).

Clasament: 1. ACS Vânători 68 puncte, 2. Foresta Șendreni 67 p, 3. Flacăra Pechea 57 puncte.

Citit 4134 ori Ultima modificare Luni, 24 Iunie 2024 16:39

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro