Gabi Artene şi-a făcut club!

Gabi Artene şi-a făcut club!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

V-aţi întrebat, stimaţi cititori, ce este cu Clubul Sportiv de Handbal Art Galaţi? Ei bine, este un club înfiinţat în vara acestui an de către un om care şi-a dedicat întreaga sa viaţă sportului cu mingea la semicerc. Numele ei – Gabriela Artene!

Echipa respectivului club este alcătuită din fetiţe de 12-14 ani (junioare III) şi se află la prima participare la o competiţie oficială. Competiţia se desfăşoară sub formă de turnee, fiecare din cele cinci echipe participante (dintr-o serie) putând organiza câte unul.

Până în prezent s-au desfăşurat deja două turnee. Primul a avut loc la Bacău, unde fetiţele Gabrielei au înregistrat numai înfrângeri. Dar nu a fost mare bai, antrenoarea şi jucătoarele ştiind că şi din înfrângeri se învaţă!

Şi a venit turneul al doilea (de la Buhuşi), ale cărui meciuri s-au disputat în weekend. De data aceasta situaţia a fost mult schimbată în bine. Micuţele noastre handbaliste au reuşit un rezultat de egalitate: 14-14 cu HC Buhuşi, o înfrângere: 8-23 cu LPS Roman şi două victorii, care au darul de a le aduce multă încredere: 19-10 cu LPS Buzău şi 15-14 cu CSS Bacău.

GABRIELA ARTENE şi-a dedicat întreaga sa activitate handbalului. Ca jucătoare a evoluat la Oţelul Galaţi, Oltchim, Poli Timişoara şi Cetate Deva, unde a avut calitatea de jucător – antrenor, echipa deveană promovând în 2003 în Liga I sub îndrumarea sa. A făcut parte din lotul naţional de senioare. La încheierea activităţii de jucătoare, a îmbrăţişat-o pe cea de antrenor, în această calitate lucrând la Oţelul (la junioare şi senioare) şi la Cetate Deva, despre a cărei performanţă am consemnat mai înainte. Gabriela este profesor de sport la Colegiul „Elena Doamna” din Galaţi. Este căsătorită şi are o fată, absolventă a FEFS Galaţi.

Iată şi lotul deplasat la Buhuşi: Andreea Cristina Bâlbea, Andra Valentina Luca – Andreea Ciucanu, Andreea Druţă, Cornelia Radu, Alexandra Bădoiu, Delia Maria Radu, Cristina Elena Scânteie, Denisa Tănase (fiica antrenorului Viorel Tănase), Mădălina Crăiţă, Gabriela Negru, Cristina Murgoci, Tatiana Budescu şi Alexandra Dindiligan.

Cea mai bună jucătoare în acest turneu a fost Alexandra Dindiligan – realizatoare a 29 de goluri. Să mai spunem că ea este componentă a lotului naţional de cadete şi se pregăteşte la Centrul Olimpic de Excelenţă de la Rm. Vâlcea.

Următoarele trei turnee (în organizarea celorlalte trei cluburi) se vor desfăşura astfel: 4-5 martie – la Roman, 25-26 martie – la Buzău şi 15-16 aprilie – la Galaţi. Faza următoare va fi turneul semifinal.

Citit 4286 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.