Stan, mandatat să „mărite” Oţelul

Stan, mandatat să „mărite” Oţelul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Declaraţia directorului Combinatului ArcelorMittal Galaţi, apărută ieri în „Viaţa liberă”, este doar trambulina de care Marius Stan avea nevoie: „Domnul Le Gal m-a mandatat să găsesc alţi investitori pentru club. Acţionarii actuali, care n-au investit nici măcar un leu aici, îşi vor pierde rolul în piesă. Nu vor lua banii de la Liga Campionilor, aceşti bani vor rămâne în fotbal!”

De ce s-au certat?

Concediul de odihnă al lui Marius Stan, directorul general al Oţelului, s-a încheiat ieri dimineaţă, după opt zile în care opinia publică a avut probleme reale în a-l repera pe conducătorul propriu-zis al clubului. „Nu mi-am dat demisia, n-am fost demis şi nu voi fi demis niciodată de la acest club!”, şi-a început furtunos şeful roş-alb-albaştrilor primul discurs după vacanţa auto-impusă la mijlocul săptămânii precedente.

Care a fost mobilul scandalului iscat între el şi Consiliul de Administraţie? Stan zice că nu mai era pe aceeaşi frecvenţă cu acţionarii Oţelului în ce priveşte viitorul formaţiei care reprezintă România în Champions League şi că n-a fost comandat niciun audit conform căruia ar fi ieşit la iveală găuri în gestiune.

„Ar exista riscul falimentului”

„După domnii acţionari, trebuia să conservăm starea actuală a clubului, lucru care nu convine nimănui, pentru că asta ar fi însemnat faliment. Nici acum să nu deschizi clubul adevăraţilor investitori?

Teoretic, cei cinci acţionari ai noştri – se ştie că n-au investit niciun leu – puteau să ceară dividende din tot ce se câştigă de la Liga Campionilor. Şi atunci eram Urziceni II fără doar şi poate. Şi încă există acest pericol!”, afirmă Marius Stan care susţine că se află în negocieri avansate cu câţiva oameni de afaceri: „Intrând în concediu, am tras un semnal de alarmă, iar domnul Le Gal de la combinat l-am înţeles.

M-a mandatat să găsesc investitori, iar în scurt timp vor veni acţionarii adevăraţi la club. Cei de până acum au fost acţionari doar în acte, îşi pierd rolul în piesă. Rolul lor a fost să gestioneze banii care veneau de la combinat.”

Radu Călin sau Emanoil Savin

Înainte de a afla dacă Ionel Borş, Mirela Gătin, Nicu Radu, Ioan Ungureanu şi Aurelian Mocanu (n.r. – până la închiderea ediţiei n-au putut fi contactaţi) sunt dispuşi să renunţe fără bani la acţiunile FC Oţelul Galaţi SA, Stan a admis că Radu Călin, omul de afaceri bucureştean care a investit o perioadă la Politehnica Iaşi, poate fi o variantă pentru gruparea de la malul Dunării.

„Şi dacă nu se clarificau apele, tot nu plecam de la Oţelul. Nu mai vreau doar să luptăm pentru supravieţuire, clubul trebuie dezvoltat, iar Radu Călin este o soluţie foarte bună. El este prietenul meu şi al Oţelului”, adaugă „executivul” formaţiei de prim eşalon. Se aude că şi Emanoil Savin, gălăţeanul ajuns primar de Buşteni, ar putea deveni patron al „oţelarilor”. Lupta pentru şefia celei mai neaşteptate campioane a României abia a început…

Citit 2885 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.