Steagul

Steagul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Expediţia din Himalaya mai are maxim 1.500 de metri, însă fiecare zi petrecută deasupra planetei comportă riscuri: temperaturile sunt extreme, avalanşele de zăpadă - la tot pasul, iar concitadinul nostru a descoperit pe traseu cadavrul unui ghinionist 

„Să nu ne speriem familiile!”

„Grijă mare la ce scrii în ziar, să nu-i speriem pe cei de acasă!” Aşa şi-a început Tiberiu Pintilie cea mai recentă relatare de pe Himalaya, evident marcat de faptul că descoperise în zăpadă cadavrul unui bărbat, cel mai probabil ceh.

„Am încercat să-i acord primul ajutor, speram să nu fie mort, dar n-am avut ce să-i mai fac. E bine că apoi am salvat o tabără de oameni care fuseseră victimele unei mari avalanşe de zăpadă. Noi chiar suntem bine, n-avem de ce să ne plângem”, a continuat gălăţeanul de 27 de ani care ţine morţiş să atingă, alături de camaradul Adrian Faku, vârful Cho Oyu (8.201 metri). Acolo, pe culmile curajului uman, vor ajunge şi însemnele echipei de fotbal Oţelul Galaţi, dar şi steagul "Vieţii libere". Zilele astea sunt minus 30 de grade în acea zonă! 

Aclimatizare spre 7.500 de metri

„Ne recuperăm, mâncăm bine, facem poze şi încărcăm solar tot ce avem. Dormim la 6.400 de metri, mâine ne aclimatizăm spre 7.000, iar de poimâine încercăm să punem tabăra 2 şi să ajungem în aclimatizare la 7.500. Thuraya, telefonul cu care ne-a înzestrat "Viaţa liberă", se descarcă repede, la frig, dar ne este foarte util. Vânturile sunt destul de puternice când trece vreo furtună.

Vom mai coborî în tabăra de bază avansată doar pentru probleme medicale sau provizii de gaz. În wekendul acesta, că ştim şi noi când e weekend, se anunţă, în unanimitate, prognoză bună. Doamne ajută, Cho Oyu este tot mai aproape”, ne-a mai transmis Tibi, cocoţat la aproape şapte kilometri de nivelul mării.

Foto: www.himalaya2011.com

Citit 567 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.