Răpuşi de Penalty United (VIDEO)
Foto: Foto: Sorin Pană

Răpuşi de Penalty United (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Campionii României au fost învinşi de Manchester United din două penaltiuri (scor 0-2), după un meci în care, măcar o oră, au fost cel puţin egali ca joc celebrei echipe britanice


OŢELUL GALAŢI – MANCHESTER UNITED

Liga Campionilor, Grupa C

Stadion Arena Naţională – 30.000 de spectatori

A marcat: Rooney (’64 şi ’88)

Cartonaşe galbene: Râpă ’53, Perendja ’58, Carrick ’56

Cartonaşe roşii: Vidici ’67, Perendja ’89.

OŢELUL: Grahovac – Râpă, Perendja, Costin, Sălăgeanu – Antal, Filip, Giurgiu, Neagu (Pena, ’73), Frunză (S. Ilie ’85) – Punosevac (Viglianti ’87). Antrenor: Dorinel Munteanu.

MANCHESTER: Lindegaard – Fabio  (Phil Jones, ’76) , Vidici, Smalling, Evra – Valencia (Evans ’72), Carrick, Anderson, Nani - Chicharito, Rooney. Antrenor: Sir Alex Ferguson.


Organizatoric, conducătorii Oţelului au gafat, vânzând bilete în toate sectoarele Arenei Naţionale. Şi-au împrăştiat fanii până în înaltul tribunei dar în teren a fost total invers. Trupa lui Dorinel Munteanu a stat grupat, echipă scurtă, dând aer în plămâni celor peste 10.000 de gălăţeni pătimaşi care s-au grupat în Peluza Sud.

Cei care i-au tachinat pe fanii Oţelului înaintea meciului cu „vă dau ăştia o căruţa” şi-au înghiţit vorbele repede, lămurindu-se după numai câteva minute că cei de la United nu sunt chiar extratereştri, iar campionii României glugă de coceni.

Oţelul, superioară în prima jumătate de oră

Incredibil, dar celebra Manchester, cu mai multe trofee în palmares decât are Oţelul ani de existenţă, nu a mişcat în faţa trupei lui Dorinel Munteanu mai bine de jumătate de oră. Statistica primelor 30 de minute arăta cifre de neimaginat înainte de meci, chiar şi pentru cei mai optimişti fani gălăţeni. Oţelul era peste englezi: posesie superioară, 5-1 raportul şuturilor la poartă, 2-0 al celor pe spaţiul porţii! Totuşi, chiar dacă nu au impresionat deloc, până la pauză starurile lui Manchester au pus mai mult piciorul pe minge, având şi două ocazii de a deschide scorul, prin Rooney (’31) şi Hernandez (’42).

Un sfert de oră fără şut pe poartă

Echilibrul a persistat şi în primul sfert de oră al reprizei a doua, perioadă în care nu s-a trimis nici măcar un şut pe una din cele două porţi. Meciul s-a aprins în cele din urmă, flacăra la fitil fiind pusă de Rooney (’63), cu un şut pe lângă poartă, de la numai 11 metri. În minutul următor, mâna arbitrului german Brych s-a îndreptat ca a unui călău spre topor, arătând  punctul cu var la un henţ al lui Costin.  A transformat Rooney, iar cei de la Oţelul s-au aruncat în atac, impulsionaţi de un public care a reînceput să spere după eliminarea lui Vidici din minutul 67. N-a fost să fie decât ocazia vieţii pentru Punosevac (’82) şi aplauzele cu care fanii Oţelului le-au mulţumit la final favoriţilor pentru o oră în care s-au simţit printre granzii lumii fotbalistice. Chiar dacă în minutul 88 Rooney a marcat din nou, tot din penalti.

Media

Sursa: YouTube
Citit 1505 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Octombrie 2011 13:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.