Dorinel face casă tot cu Oţelul
Foto: Foto: Sorin Pana

Dorinel face casă tot cu Oţelul
Dorinel Munteanu îşi va continua cariera pe banca tehnică a „oţelarilor”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Antrenorul campioanei a pus, destul de iritat, punctul pe i după jocul de pe Old Trafford: „Să lăsăm oferta de la Duisburg, mă veţi întreba de ea timp de doi ani de acum încolo, cât timp mai am contract cu formaţia din Galaţi!” * Se pare că gruparea din Zweite Bundesliga la care activează Emil Jula s-a înţeles deja cu alt tehnician

Tăcerea din ultimele zile

Nu negase vehement varianta plecării în Germania, acolo unde visează să ajungă încă de când şi-a început cariera de antrenor. A declarat-o şi în vara lui 2009, când a semnat cu Oţelul: „Visul meu este să lucrez într-o zi în Bundesliga, acolo unde am jucat o perioadă destul de lungă.” De ce nu vorbise pe îndelete Neamţul de la Galaţi despre subiectul aruncat zilele trecute pe piaţă de publicaţia „Sport Bild”, una destul de credibilă?

1. Urma cel mai important meci al Oţelului în UEFA Champions League şi nu se cade să muţi atenţia în altă parte când simpla prezenţă în fieful lui Manchester United elimină orice altă discuţie.

2. Numele lui Dorinel se afla, se pare, pe o listă a şefilor de la MSV Duisburg, deja o onoare, chiar dacă vorbim despre un club de ligă secundă. Nu era însă nimic sigur, aşadar antrenorul lui Costin şi compania s-ar fi expus absolut gratuit.

3. Chiar dacă ar fi existat, până la urmă, o ofertă oficială pe adresa lui Munteanu, acesta ar fi trebuit să obţină şi acordul directorului general Marius Stan, cel care afirmase la apariţia zvonului pe piaţă că „Dorinel va rămâne la Oţelul”.

A pomenit cei doi ani de contract

Chestionat după eşecul cu United despre varianta MSV Duisburg, formaţie la care activează fostul atacant „oţelar” Emil Jula, Neamţul dunărenilor a răbufnit: „Este o întrebare care nu are de-a face cu Liga Campionilor, o competiţie care trebuie respectată. Veţi avea timp doi ani de zile, cât mai am contract cu Oţelul, să mă întrebaţi despre oferta de la Duisburg. Altceva nu mai am de spus.” Cu alte cuvinte, visul fostului internaţional de a prelua o trupă din Bundesliga, fie ea şi Zweite pentru moment, se amână. Dorinel şi echipa sa au ajuns la Tg. Jiu, iar duminică au meci de Liga I cu „pandurii” lui Petre Grigoraş. Singura necunoscută, care până la urmă îl poate interesa exclusiv pe tehnicianul roş-alb-albaştrilor, este cine va fi „uns” pe banca lui Duisburg. 

„A creat o echipă fantastică”

Munteanu, necăjit şi că ai săi pierduseră cu 2-0 pe „Teatrul Viselor”, a primit consolări de top din partea celebrului său omolog. „Oţelul a fost un adversar foarte puternic. S-a apărat foarte bine şi a arătat multă energie în acest joc. E o echipă cu un spirit frumos. A jucat toate cele 90 de minute şi nu a cedat în nicio secundă. Nu trebuie să-i dau niciun sfat lui Dorinel deoarece el a creat o echipă fantastică la Galaţi”, a declarat Sir Alex Ferguson despre campioana României, dar mai ales despre omul din spatele ei.

Citit 1575 ori Ultima modificare Joi, 03 Noiembrie 2011 13:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.