Stop politizării sportului! - Reacţii după scandalul de la DJTS

Stop politizării sportului! - Reacţii după scandalul de la DJTS
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

*Marius Stan, directorul general al FC Oţelul, consideră că perindarea mai multor persoane la conducerea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret, într-un interval scurt de timp, nu face decât rău sportului gălăţean

Detaşarea la Satu Mare a directorului executiv al Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Galaţi, Anamaria Vasiliu, reprezintă cea de-a patra schimbare la şefia instituţiei menite, cel puţin prin titulatură, să coordoneze activitatea sportivă din judeţ, în ultimii doi ani. Caruselul schimbărilor a început să se învârtă ameţitor din 2009, de atunci urcându-se în el Marius Humelnicu, Maria Magdalena Irincu, Anamaria Vasiliu şi acum, din nou, Irincu. De unde management performant, dacă cei puşi să gândească proiecte nici nu apucă să le pună pe hârtie?

Ce spun despre această situaţie managerii cluburilor sportive din Galaţi, grupări care ar fi trebuit să fie beneficiare ale activităţii DJTS? Marius Stan, directorul general al FC Oţelul, consideră că instabilitatea la nivelul conducerii instituţiei nu poate face decât rău sportului.

„Au rămas cu puţin baze în administrare şi fiecare din ele lasă de dorit. Din ce se vede din afară, acolo se simte nevoia unui management profesionist. Perindarea mai multor persoane la conducere într-un timp scurt, este clar că nu permite aşa ceva, că face doar rău. Au avut un director ce provenea din lumea sportului gălăţean, pe Marius Humelnicu. Începuse bine, a avut  şi unele realizări notabile, dar l-au schimbat când abia îşi demarase proiectele”, a declarat Marius Stan.

Managerul campioanei României la fotbal a adăugat că totul este generat de implicarea politicului. „Coordonarea activităţii sportive din judeţ nu se poate face numai pe criterii politice, aşa cum se face acum. Sportul trebuie sprijinit de politic, dar trebuie să fie neimplicat politic”, a concluzionat Marius Stan.

Citit 1226 ori Ultima modificare Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011 18:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.