Lucian Bute nu pune la inimă spusele răuvoitorilor - „Mereu voi fi contestat”

Lucian Bute nu pune la inimă spusele răuvoitorilor - „Mereu voi fi contestat”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

* Gălăţeanul consideră că, indiferent cine i-ar fi adversar în ring, i se va căuta mereu nod în papură * „Dacă-l voi bate pe Stieglitz, deţinătorul centurii WBO, se va spune că-i slab deoarece l-au bătut Andrade şi Berrio”, afirmă campionul mondial IBF

Pugilistul Lucian Bute, campion mondial în versiunea IBF, a afirmat că va afla cine îi va fi următorul adversar cel mai probabil luna viitoare. Pe 17 decembrie, la finala turneului Super Six, dintre englezul Carl Froch şi americanul Andre Ward, care va conta pentru unificarea titlurilor WBA şi WBC la categoria supermijlocie, va asista şi Bute, pentru că cel mai probabil el va urma să boxeze cu unul dintre cei doi combatanţi.

„Dacă bate Ward, îmi este greu să cred că va accepta să lupte cu mine. Mai degrabă cred că Froch va fi dispus să aibă un meci cu mine, nu este exclus ca el să-mi fie următorul adversar chiar şi în cazul în care pierde finala Super Six. Eu sunt dispus să lupt cu oricare dintre cei doi. Este o adevărată industrie în acest domeniu şi un cuvânt decisiv cred că-l vor avea şi cei de la postul de televiziune american Show Time, cu care eu mai am contract pentru încă un meci. Ei au investit foarte mult, timp de doi ani, în Super Six şi nu cred că vor lăsa să piardă prăjitura tocmai acum şi să nu-şi dorească un meci între mine şi unul dintre cei doi finalişti”, a declarat Lucian Bute.

Fizioterapie pentru pumnul afectat

Aflat într-o scurtă vacanţă acasă, la Pechea, Bute a mai adăugat că indiferent de ce adversar ar avea, tot nu va scăpa de contestatari, chiar şi dacă va reuşi să unifice centurile a mai multor versiuni: „Chiar şi după un meci cu Ward sau Froch, tot vor fi voci care să conteste valoarea adversarilor. Spre exemplu, dacă mâine l-aş bate pe Stieglitz, deţinătorul centurii WBO, se va spune că e slab atât timp cât are înfrângeri în palmares în faţa lui Andrade şi Berrio”.

Lucian Bute a mărturisit că mâna stângă, cea la care s-a accidentat în meciul din 5 noiembrie, când şi-a apărat titlul de campion mondial în faţa lui Glen Jonhosn - nu-l mai doare foarte tare şi că urmează să facă fizioterapie în Galaţi. „Imediat după meci nici nu puteam să închid pumnul, acum s-a dezumflat şi nu mă mai doare aproape deloc. O să merg la fizioterapie, să fiu sigur că o să-mi pot relua antrenamentele în luna decembrie”.


Licitaţie de 10.001 de euro

Mănuşile cu care Lucian Bute l-a învins, la 9 iulie, pe francezul Jean-Paul Mendy, au fost vândute, în urma licitaţiei organizate pe site-ul okazii.ro, pentru suma de 10.001 euro. Suma de pornire a fost de 500 de euro. Oferta câştigătoare a fost făcută de un apropiat al pugilistului român - Sorin Florea. Banii vor fi investiţi în totalitate în renovarea sălii de antrenament a Clubului de Box din Pechea, unde campionul mondial şi-a început cariera sportivă. "Aceşti bani reprezintă o gură de oxigen pentru noi, prelungeşte viaţa clubului cu încă un an sau doi, ne dă timp să mai căutăm eventuali sponsori", a spus primul antrenor al lui Bute, prof. Felix Păun.


Citit 2480 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.