Oţelul, la ultimul imn în Ligă
Foto: Foto: Sorin Pană

Oţelul, la ultimul imn în Ligă
„Oţelarii” sunt cazaţi la hotelul Corinthia, la un sfert de oră de arena „Estadio da Luz”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Gruparea campioană a ajuns ieri după-amiază în Portugalia pentru jocul cu Benfica * Roş-alb-albaştrii vor asculta diseară pentru ultima dată impresionanta muzică a celei mai tari competiţii europene * Şansele „oţelarilor” de a obţine primul punct în grupă sunt infime


BENFICA LISABONA – OŢELUL GALAŢI

Meci programat astăzi în etapa a VI-a a Ligii Campionilor, Grupa C;

„Estadio da Luz”, Lisabona – ora 21.45 (în direct la TVR 1);

Echipele probabile:

BENFICA: Artur Moraes – Pereira, Luisao, Garay, Emerson – Aimar, Bruno Cesar, Witsel, Saviola – Nolito, Cardozo. Antrenor: Jorge Jesus.

OŢELUL: Brăneţ – Râpă, Perendija, Costin, Ilie – Neagu, Filip, Giurgiu – Antal, Paraschiv, Iorga. Antrenor: Dorinel Munteanu.

Arbitru: Manuel Grafe. Asistenţi: Markus Hacker, Guido Kleve. Adiţionali: Christian Dingert, Tobias Weltz. Rezervă: Robert Hartmann (toţi din Germania).


Patru ore şi jumătate au călătorit campionii României spre fâşia de pământ care face legătura dintre continentul european şi Oceanul Atlantic. Ziare, în general tabloide, şeptic, amintiri, un ceai, o cafea, poate chiar şi un pui de somn. Astfel şi-au ocupat timpul roş-alb-albaştrii lui Dorinel Munteanu până să vadă Lisabona, ultima destinaţie din sezonul 2011-2012 al Ligii Campionilor. Cu zero puncte după cinci meciuri de cea mai înaltă ţinută, „oţelarii” spun că speră să dea lovitura în capitala Portugaliei şi asta pentru că sunt profesionişti. La ce diferenţă este între fotbalul din Peninsula Iberică şi cel balcanic, orice cuvânt care exprimă optimism rămâne doar la stadiul de vorbă. „Nu avem voie să ne gândim decât că putem scoate un rezultat de egalitate. Trebuie să demonstrăm că putem să jucăm mai bine decât în tur, când am pierdut cu 1-0”, este de părere căpitanul Sergiu Costin.   

Să cânte muzica!

Diseară, de la ora 21.45, jucătorii Oţelului vor asculta pentru ultima dată imnul întrecerii starurilor. „Ultima dată pe sezonul în curs”, a glumit un membru din stafful clubului dunărean, dar şansele trupei din Ţiglina III să cucerească din nou campionatul intern şi să acceadă în grupele UEFA Champions League sunt foarte mici. Şi probabilitatea ca elevii Neamţului să plece cu măcar un punct de pe „Estadio da Luz” este extrem de redusă, chiar dacă Benfica şi-a asigurat calificarea în primăvara competiţiei cu remiza de pe „Old Trafford”, din runda precedentă. Cum ocuparea primului loc în clasament este foarte importantă, este de aşteptat ca „Vulturii” să folosească cel mai bun prim unsprezece posibil.

Presa lusitană a ignorat aterizarea

Delegaţia clubului local de fotbal este însoţită de un grup pătimaş de suporteri care şi-au făcut din plin simţită prezenţa pe aeroportul din Lisabona. După ce au coborât, alături de fotbalişti, din cursa charter a companiei TAROM, „ultraşii” de la Dunăre au scandat numele Oţelului în absenţa totală a presei lusitane. Doar un echipaj foarte numeros al Poliţiei din Lisabona a făcut ca aterizarea campionilor României să nu se producă într-un anonimat desăvârşit.

 

Citit 1011 ori Ultima modificare Marți, 06 Decembrie 2011 22:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.