Luminiţa din „Oraşul Luminii”
Foto: Foto: Sorin Pană

Luminiţa din „Oraşul Luminii”
Lisabona, cea mai frumoasă destinaţie a Oţelului în Champions League
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Fără discuţie, Lisabona este cea mai spectaculoasă destinaţie a gălăţenilor în UEFA Champions League * Mâncarea este ieftină la malul Atlanticului, nu şi activitatea de shopping

Basel şi Manchester pălesc pe lângă „Oraşul Luminii”, capitala Portugaliei. Încă din avion priveliştea portului la Oceanul Atlantic, cu centrul vechi, podurile şi impozantele monumente îi captivează şi pe turiştii cu „experienţă”. Lisabona nu poate fi povestită în câteva rânduri, ea merită un serial de tip foileton chiar dacă nu toate episoadele i-ar fi favorabile.

Doar în trecere am întâlnit, printre altele, şi combinaţii nereuşite de clădiri futuriste gard în gard cu construcţii medievale care ar merita să fie altfel cultivate, dar ar fi culmea să-l iau la rost pe arhitectul acestei metropole! Spuneam ceva de centrul vechi? Este nebunie curată, zeci de restaurante cu specific (fructe de mare etc.) îmbiind turişti din toate zările. Masa chiar nu este scumpă dacă-ţi permiţi să ajungi până aici: un prânz total, „dotat” cu butelci de Sangria şi bacşişul de rigoare nu sare de 40 de euro.

De asemenea, „Avenida Liberdade”, adică Aleea Libertăţii, constituie o atracţie de nerefuzat, însă activitatea de shopping nu-i la fel de generoasă. O pereche de pantofi, la 50 la sută reducere, face cam 95 de euro. Dacă „Oraşul Luminii” este la picioarele Oţelului, de ce nu ne-am alege de aici şi cu cea mai frumoasă amintire fotbalistică din actuala ediţie de Liga Campionilor?

Citit 1408 ori Ultima modificare Marți, 06 Decembrie 2011 22:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.