Suporterii lui FC Vaslui, solidari cu gălăţenii scoşi din tribune
Foto: Foto: Sorin Pană

Suporterii lui FC Vaslui, solidari cu gălăţenii scoşi din tribune
Momentul de la care a pornit tot scandalul, cel al aprinderii fumigenelor în galeria Oţelului.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Liderii galeriei din Vaslui spun că astfel au vrut să demonstreze că trivialităţile şi adversităţile dintre fanii echipelor rivale pot fi înlocuite cu respect reciproc * Totodată, au dorit să protesteze împotriva exceselor Jandarmeriei * 13 dintre suporterii Oţelului au fost sancţionaţi cu interdicţia de a intra pe stadioane în următoarele şase luni

Partida de duminică seară dintre FC Vaslui şi Oţelul Galaţi (scor 1-0) a fost marcată de incidente în tribune, provocate de câţiva suporteri gălăţeni care au aruncat cu torţe în teren. Meciul a fost întrerupt câteva minute, antrenorul Dorinel Munteanu mergând până în zona în care se afla galeria echipei noastre pentru a le cere fanilor să renunţe la astfel de gesturi. Ulterior, au intervenit jandarmii, care i-au evacuat pe suporterii gălăţeni, moment în care galeria celor din Vaslui a reacţionat cu un gest extrem de rar întâlnit pe stadioanele din România, părăsind arena în semn de solidaritate cu fanii Oţelului şi totodată de protest la adresa jandarmilor, nu a înainte de afişa un banner pe care scria "Jandarmeria strică bucuria".

„Nu ne-a fost uşor să luăm acea decizie, pentru că ne lăsam echipa la greu, într-un meci extrem de important. Am vrut să dăm, astfel, o palmă celor care vin pe stadioane şi în loc să-şi susţină favoriţii au o singură grijă, să scandeze trivialităţi la adresa taberei adverse. Am arătat că poate exista şi solidaritate între suporteri dincolo de rivalitatea sportivă, că se poate şi cu respect reciproc. Totodată, evacuarea galeriei Oţelului a reprezentat picătura care a umplut paharul, pentru că şi noi am avut mari probleme cu Jandarmeria şi am protestat în acest mod împotriva abuzurilor”, a declarat Alina Manea, unul dintre liderii galeriei vasluiene.

„Despărţiţi de culori, uniţi în principii”

Reprezentanţii fanilor Oţelului spun că au fost impresionaţi de atitudinea galeriei vasluiene. „De toată laudă gestul lor. Au arătat că, dincolo de rivalitate, există solidaritate, că suntem despărţiţi de culori, dar uniţi de principii. O să le mulţumim la unul dintre următoarele noastre meciuri”, a declarat Leonard Gâbu, unul dintre liderii galeriei gălăţene.

Interdicţie pentru 13 gălăţeni

Conform  Jandarmeriei Galaţi, în urma incidentelor de la Vaslui 15 dintre suporterii Oţelului au fost amendaţi, iar pentru 13 dintre aceştia s-a dictat şi sancţiunea complementară - aceea de a le fi interzis accesul pe stadioane timp de şase luni.

„Unii dintre cei sancţionaţi sunt nevinovaţi, jandarmii au exagerat şi au luat oameni la nimereală, doar să le iasă la număr, să-şi facă norma şi să aibă ce raporta. Au reţinut oameni care erau pe rândurile de sus din tribune, care se uitau liniştiţi la meci. De acord, cei care au aruncat torţele au greşit, dar să plătească doar ei. Pentru 5-6 inşi de ce să dai afară din stadion 400 de oameni? Dacă forţele de ordine ştiau să-şi facă datoria, nu se ajungea aici, ce fel au făcut controlul la intrarea în stadion de s-a putut intra cu torţe? Sunt camere video pe stadion, se putea vedea exact cine a folosit torţe şi să-i sancţioneze doar pe vinovaţi, nu la grămadă. Plus că jandarmii au fost violenţi, au lovit oameni nevinovaţi când aceştia au cerut explicaţii fireşti pentru evacuare ştiind că n-au greşit cu nimic. De ce să mă loveşti pe mine pentru unul care a aruncat o torţă de la trei rânduri mai sus?”, a mai adăugat Leonard Gâbu.

Citit 2168 ori Ultima modificare Marți, 06 Decembrie 2011 08:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.