Benfica - Oţelul / Pena vrea să lase vulturul lusitan fără pene
Foto: Foto: Sorin Pană

Benfica - Oţelul / Pena vrea să lase vulturul lusitan fără pene
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Jucătorii lui Dorinel Munteanu s-au familiarizat cu istoria marelui club portughez pe care îl vor întâlni diseară, de la ora 21.45. Au zărit imaginea mascotei echipei Benfica de cum au păşit pe „Estadio da Luz”, vulturul care se spune că apără albul şi roşul de pe sigla brandului lusitan. Pasărea războinică nu este numai o mascotă pe hârtie, oficialii grupării din Lisabona îngrijind trei păsări din această specie.

„Avem trei vulturi pe care îi hrănim mereu, avem mare grijă de ei pentru că sunt simbolul nostru. Înainte de meci dăm drumul unuia dintre ei şi face un tur de stadion. Nu suntem superstiţioşi, dar dacă face mai mult de trei ture şi se aşează pe vreo bară, nu e de bine pentru noi. Ne cam sperie. Sperăm ca la meciul cu Oţelul să nu ne dea emoţii. Sunt foarte bine antrenate păsările, nu pleacă niciodată de la noi, chiar dacă au momentele lor de libertate”, ne-a povestit Ricardo Lemos, ofiţerul de presă al SL Benfica.

"Te lăsăm fără pene!”

Elevii lui Dorinel Munteanu au găsit un poster imens cu mascota Benficăi chiar lângă vestiarul lor şi au ameninţat zburătoarea în glumă. „Te lăsăm fără pene!”, i-au zis Pena, Râpă şi ceilalţi „oţelari” care i-au admirat privirea pătrunzătoare.

Citit 1538 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Decembrie 2011 16:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.