Milan ţine cu Oţelul
Foto: Foto: Sorin Pană

Milan ţine cu Oţelul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ex-iugoslavul adus în vara anului 2009 la Galaţi a punctat aseară pentru prima dată pentru campioana României * Roş-alb-albaştrilor le-a ţinut pumnii din tribună şi alpinistul Tiberiu Pintilie


OŢELUL GALAŢI – PETROLUL PLOIEŞTI 1-0 (1-0)

Meci disputat în etapa a XVIII-a a Ligii I;

Stadionul „Oţelul” – 6.000 de spectatori;

A marcat: Perendija 22’;

Cartonaşe galbene: Sălăgeanu 41’ / Stojimirovici 41’, Milea 84’;

Echipele utilizate:

OŢELUL: Grahovac – Râpă, Perendija, Ljubinkovici, Sălăgeanu – Neagu (54’ Paraschiv), Filip, Giurgiu – Antal (74’ Frunză), Pena (88’ Punosevac), Iorga. Antrenor: Dorinel Munteanu.

PETROLUL: Bornescu – Tudor (82’ Milea), Petrovici, Melinte, P. Stoica – Negru, Enescu (68’ Roman) – Borza (36’ Buleică), Fl. Dumitru, Stojimirovici – Opriţa. Antrenor: Valeriu Răchită.

Arbitru: Sebastian Colţescu (Craiova). Asistenţi: Eduard Ungureanu (Bucureşti), George Neacşu (C-lung Muscel).


Anul 2011 nu se putea încheia altfel pentru prima campioană a Moldovei. Ar fi fost împotriva firii ca îmbrăţişarea cu fanii înainte de Sărbătorile de iarnă să fie rece, lipsită de entuziasm. Iar „La mulţi ani!” nu prea se poate spune cu jumătate de gură. Başca era o poliţă de plătit Petrolului şi mult prea vocalului Vivi Răchită. În tur se lăsase cu dueluri ex-iugoslave decisive, bosniacul Sipovici forţând plecarea timpuriea sârbului Punosevac la duşuri. Aseară, apărătorul împrumutat de Oţelul în curtea „găzarilor” n-a jucat, fiind anunţat cu probleme de sănătate. Dar s-a remarcat alt fotbalist din această zonă geografică: Milan Perendija s-a plasat excelent la o lovitură liberă bătută foarte bine de Iorga, mingea i-a întâlnit fruntea şi s-a dus în stânga lui Bornescu (22’). Primul gol în Liga I al celui domiciliat la Belgrad! Meciul se putea încheia repede, Giurgiu, servit ca la cinci stele în inima careului, şutând în plonjonul disperat al ex-olteanului dintre buturile prahovene (35’).

Tot fără gol primit

Repriza secundă, ceva mai echilibrată, a fost aspră tot la poarta vizitatorilor, dar asta nu l-a împiedicat pe Răchită să atace cu două vârfuri de careu, Opriţa şi Roman, în vreme ce Dorinel a preferat să ţină mai mult de minge cu „bătrânii” Paraschiv şi Frunză. Iar dacă fanii au cerut 2-0, ca în succesul cu Rapid, Neamţul şi-a frecat mâinile că fără Costin, Sîrghi şi Benga în apărare a încheiat un nou joc cu plasa intactă. Cu 31 de puncte, primăvara se vede chiar bine!

Steaguri tibetane pentru campioni

Întâlnirea de final a roş-alb-albaştrilor cu publicul a fost marcată şi de un eveniment neobişnuit. Alpinistul Tiberiu Pintilie, gălăţeanul de ispravă despre care „Viaţa Liberă” a scris cu sufletul la gură în tentativa sa de a cuceri cei 8.000 de metri ai vârfului Cho Oyu din Munţii Himalaya, a fost aplaudat la scenă deschisă de suporterii Oţelului. Tibi, cu fularul campionilor la gât, i-a oferit căpitanului Sergiu Costin steagul roş-alb-albastru care a întâmpinat minus 35 de grade Celsius. De asemenea, curajosul în vârstă de 27 de ani le-a făcut cadou „oţelarilor” două tablouri cu peisaje de pe cel mai înalt lanţ muntos, dar şi câteva flamuri tibetane. 

Citit 1570 ori Ultima modificare Duminică, 18 Decembrie 2011 22:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.