Florin Nini, ca pasărea Phoenix! Antrenorul gălăţean a reuşit cel mai mare succes al carierei

Florin Nini, ca pasărea Phoenix! Antrenorul gălăţean a reuşit cel mai mare succes al carierei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Florin Nini este primul tehnician din istoria baschetului gălăţean care ajunge la o astfel de performanţă, câştigarea Cupei României *Succesul a fost obţinut din postura de „principal” la CSM Târgovişte

Cel mai mai important trofeu al lui Florin Nini la nivel de seniori a fost câştigat duminică seară, când echipa la care este antrenor principal de jumătate de an, CSM Târgovişte, s-a impus categoric în finala Cupei României în faţa celor de la CSM Sportul Studenţesc, cu scorul de 70- 39. „Sper să apuc ziua când să reeditez această performanţă acasă, cu o echipă din Galaţi, cu Phoenix. Aici am crescut, aici m-am format, aici îmi este inima, dar nu ţine doar de mine să-mi văd visul împlinit”, a mărturisit Florin Nini, la puţine minute după ce pusese mâinile pe trofeu.

Drumul spre succes

Povestea antrenorului Nini, acum în vârstă de 41 de ani, a început acum un deceniu şi jumătate, în ultimul an la carierei de jucător. "Decanul de atunci al facultăţii, Dumitru Sârbu, mi-a influenţat viaţa decisiv, m-a aruncat direct în vâltoare. Terminasem facultatea ca şef de promoţie şi mi-a propus să rămân la catedră. Peste câteva luni mi-a dat pe mână echipa de seniori de la CSU. Nimeni în afară de el nu-mi dădea şanse, dar în al doilea an promovam în prima divizie, acolo de unde Galaţiul lipsise 14 ani", descrie mândru Florin Nini începuturile carierei de tehnician.

Performanţa, refuzată în Galaţi

Tinereţea lui şi a jucătorilor l-au costat retrogradarea, dar a revenit repede, în 1999, cu o echipă ce rămânea în prima ligă. A urmat o lovitură cruntă, al doilea moment care i-a marcat destinul. Conducerea clubului nu a găsit bani să susţină echipa şi a nu mai înscris-o în campionat în 2000. Dezamăgit de sistem, şi-a întors faţa spre copii, pe cont propriu. Împreună cu prietenul său, Gelu Cazanovschi, a înfiinţat o şcoală privată de baschet, "Phoenix", după alt sistem faţă de ce se făcea atunci în baschetul din România. Jucătorii de mare valoare crescuţi aici, titlurile naţionale la juniori, l-au readus în lumina reflectoarelor. După 10 ani, a revenit la nivel de seniori, ca secund la Steaua, echipă cu care doar a atins Cupa României dar nu a apucat să o şi ridice, fiind învins în finală. Proiectul de acolo a fost abandonat din motive financiare şi imediat a fost ofertat să preia ca principal echipa de senioare de la Târgovişte, iar duminică seară a primit prima recompensă majoră. „Succesul din Cupă a fost ca un prim test pentru mine la revenirea ca principal la nivel de seniori. L-am trecut, dar urmează un altul, vrem să câştigăm şi campionatul”, a mai mărturisit Nini, renăscut din cenuşă, ca pasărea Phoenix.

Citit 1723 ori Ultima modificare Luni, 09 Ianuarie 2012 16:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.