„Sinistraţii” Oțelului au reintrat în formaţie
Foto: Foto: Dănuţ Lungu (Oliva Nova, Spania)

„Sinistraţii” Oțelului au reintrat în formaţie
Cojoc, Neagu şi Râpă, la intrarea în hotelul „Oliva Nova Golf”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cojoc, Neagu, Râpă şi ceilalţi fotbalişti ai formaţiei gălăţene, luaţi cu elicopterul din „trenul groazei”, au ajuns în noaptea de miercuri spre joi la Oliva Nova * „Gata, nu vreau lamentări, n-aţi venit de pe front! Avem multă treabă de făcut!”, le-a transmis antrenorul Dorinel Munteanu celor nouă jucători care trebuie să reintre în program 

Liniştea nopţii de miercuri spre joi a fost lovită în plin în jurul orei 2.30, o oră mai târziu în România. Obosiţi, îngheţaţi – şi la Oliva Nova era rece, cam 6 grade Celsius – dar unii cu zâmbetul pe buze, „oţelarii” care au avut ghinionul de a rămâne înzăpeziţi mai bine de 40 de ore se aflau în faţa cardului cu care urmau să intre în camera de hotel. Din partea staff-ului deja prezent în Peninsula Iberică îi aştepta antrenorul secund Cătălin Ciorman, repartizarea pe încăperi s-a făcut repede şi s-a trecut la somn. Cel mai bun din ultimele trei-patru zile. „Sincer, nici acum n-am putut să dorm ca lumea. Nu e uşor să treci prin aşa ceva, mai ales când ştii că erau sute de oameni în acel tren”, a povestit argentinianul Viglianti, singurul „sinistrat” care a coborât la micul dejun de ieri dimineaţă. Era ora 10 fără 20 în Spania când sud-americanul a intrat în sala de mese şi şi-a îmbrăţişat colegii aclimatizaţi cu temperaturile de la malul Mării Mediterane. Coborâseră la primul prânz din zi şi medicul Mihail Troacă, maseurii şi magazionerul. Abia după ora 10 şi-a făcut simţită prezenţa şi căpitanul Sergiu Costin, dar numai pentru o cafea. „A fost un episod trist, mai ales că s-a scris că noi am dus-o bine faţă de alţi oameni. Răutăţi gratuite. Doar am fost în acelaşi tren”, a spus fundaşul central al Oţelului.

Astăzi vor fi apţi sută la sută

Pe Neagu, Râpă şi Cojoc i-am prins după „lunch”, ieşiseră din restaurant cu ţinta clară: cameră şi somn pentru că seara urma primul lor antrenament de după orele de chin de pe traseul Galaţi – Făurei. „Am auzit că trenul a ajuns la Galaţi. Bine că s-a terminat şi pentru acei oameni această dramă cumplită!”, a scăpat printre dinţi internaţionalul Ionuţ Neagu. La şedinţa de pregătire, cei nouă „sinistraţi” s-au antrenat separat, dar ei vor fi apţi astăzi, în ciuda unei declaraţii apărute în presă sub numele doctorului Troacă. „N-am spus niciodată că trebuie să facă două zile de repaus, ci trebuie s-o ia treptat. Au înţeles greşit cei care au scris”, a precizat medicul campionilor.

„E catastrofă, e incredibil!”

Sârbul Milan Perendija, unul dintre sportivii care au urmărit de la distanţă crunta experienţă a colegilor roş-alb-albaştri, susţine că nici acum nu-şi poate închipui cum a fost posibil un asemenea supliciu: „E catastrofă după părerea mea, e ceva incredibil! Bine că au revenit printre noi, am refăcut grupul şi-i dăm drumul la treabă.” Antrenorul Dorinel Munteanu a fost cel care a schimbat subiectul de discuţie al elevilor săi. „Gata, nu vreau lamentări, n-aţi venit de pe front, avem mult de lucru!”, a ordonat Neamţul înainte ca trupa-i să iasă la antrenament.

Citit 2989 ori Ultima modificare Joi, 09 Februarie 2012 20:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.