IBF a desemnat următorul adversar al lui Lucian Bute, Froch va face cunoştintă cu „stânga de Pechea”

IBF a desemnat următorul adversar al lui Lucian Bute, Froch va face cunoştintă cu „stânga de Pechea”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După aproape două luni, suspansul legat de numele viitorului adversar al pugilistului Lucian Bute a fost spulberat de intervenţia IBF, versiune la care gălăţeanul deţine centura de campion mondial.

Conform preşedintelui Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, britanicul Carl Froch a fost desemnat de către IBF challenger obligatoriu la titlul mondial la categoria supermijlocie deţinut de Lucian Bute. "Decizia va fi anunţată oficial vineri. Froch a fost plasat în clasament înaintea lui Librado Andrade. Am vorbit cu Lucian şi era extrem de bucuros. A spus că de data aceasta Froch nu mai are cum să-i scape", a declarat Rudel Obreja. Conform regulamentului IBF, Bute are 90 de zile la dispoziţie pentru a-şi apăra centura de campion în faţa challengerului desemnat.

Carl Froch (34 de ani), care are în palmares la profeşionişti 28 de victorii (20 prin KO) din 30 de meciuri, a fost de două campion mondial la categoria supermijlocie, titluri pe care le-a pierdut în singurele două meciuri în care a fost învins, prima dată în faţa lui Mikkel Kessler (aprilie 2010) şi apoi în faţa lui Andre Ward.

Începând de la mijlocul lunii decembrie, după finala turneului SuperSix pierdută de Froch în faţa americanului Andre Ward, s-a vorbit foarte mult despre posibilitatea unui meci al lui Bute cu unul dintre cei doi. Negocierile au avansat foarte mult pentru o partidă Bute – Froch, promotorii celor doi ajungând la o înţelegere şi mai rămăsăse de semnat doar contractul. Însă, canalul de televiziune american Showtime, cel cu care Lucian Bute mai are contract pentru încă un meci, nu a agreat această variantă, anunţând că-şi doreşte un adversar din SUA pentru Bute.

Ulterior, s-a mediatizat intens varianta unei confruntări a lui Bute cu Bernard Hopkins, campionul mondial WBC de la semigrea, dar şi aceasta a picat după ce WBC a decis să se dispute un nou meci între Hopkins şi Chad Dawson, ca urmare a faptul că precedentul duel al acestora se încheiase cu o decizie contestată, în octombrie 2011.

Citit 2305 ori Ultima modificare Joi, 09 Februarie 2012 19:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.