Oţelul, 2-0 cu Lyngby / Antal de Antalya!
Foto: Foto: Dănuţ Lungu (Antalya, Turcia)

Oţelul, 2-0 cu Lyngby / Antal de Antalya!
„Oţelarii” au terminat cu o victorie stagiul din sudul Turciei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Poborsky de Galaţi, recuperat după o accidentare, a deschis scorul în jocul cu danezii de la Lyngby, pentru 2-0, scor cu care campioana îşi încheie perioada de pregătire, punctând Viglianti * Următorul meci al „oţelarilor” va avea loc luni, 5 martie, cu Concordia Chiajna, în runda a XIX-a a Ligii I


OŢELUL GALAŢI – LYNGBY BK 2-0 (0-0)

Meci amical disputat aseară în Antalya, Turcia;

Au marcat: Antal 64’, Viglianti 82’;

OŢELUL: Brăneţ – Cojoc (68’ Râpă), Sîrghi, Perendija (46’ Costin), Ilie (60’ Ljubinkovici) – Neagu (68’ V. Munteanu), Giurgiu (68’ Filip), Viglianti – Iorga (46’ Antal), Paraschiv (60’ Pena), Stromajer (60’ Buş). Antrenor: Dorinel Munteanu.


Soarele din Antalya i-a zâmbit ieri Oţelului în testul de pe urmă din cea mai lungă iarnă desfăşurată departe de casă. Adversarul trebuia să corespundă primului obstacol oficial din 2012, adică să semene cu Concordia Chiajna, şi cel puţin ca brand puncta serios la impresia artistică. Până acum douăzeci de ani, Lyngby era abonată la trofeele domestice din Danemarca, acum reprezintă doar o umbră, pe teren apărând nişte băieţi care s-ar fi mulţumit să rămână în autocar doar pentru ca rezultatul final să fie 0-0. Nordicii au tras de timp încă din minutul 5, au avut „nevoie” de intervenţia medicului de vreo patru ori până în minutul 20… Şi până şi-a ieşit din fire Dorinel Munteanu. „Hei, referee! Dormim aici, ce facem?”, s-a zburlit Neamţul la „cavalerii” turci hipnotizaţi parcă de talentul cu care danezii cădeau ca spicele. La un moment dat, ca să prindă curaj, un ins de pe stânga s-a dat la Paraschiv cu o placă des întâlnită în Europa: „F*****g romanians, go to hell!” Până la iad însă, „oţelarii” s-au dus cu toate liniile spre buturile adverse şi ar fi putut marca de şapte-opt ori fără nicio emoţie. Au ratat Neagu (minutul 27), Paraschiv (42’), Sîrghi (47’), Antal (50’, o foarfecă de toată frumuseţea!), Stromajer (54’), Viglianti (56’, 81’) şi V. Munteanu (79’)!

Golul lui Para, anulat pentru henţ

Antal, jucător introdus pe teren la pauză, a fost argintul viu care a destabilizat pentru prima dată apărarea danezilor. Dacă foarfeca sa din minutul 50 a trecut la o palmă de transversală, lobul peste goalkeeper, din serviciul excelent al lui Neagu, a scuturat plasa (64’). La 0-0 marcase şi Paraschiv, în urma unei faze create de acelaşi Poborsky de la Dunăre, dar arbitrul n-a validat reuşita pe motiv de henţ (51’). „A fost!”, a recunoscut, cu fairplay, Para, după meci.

Viglianti a înscris din careul mic

Al doilea gol a venit după ce băieţii de la Lyngby obţinuseră viză de trecere în jumătatea Oţelului. Dacă tot nu putuseră să păstreze tabela intactă, şi-au zis că n-ar fi rău să forţeze. Pe o contră, trupa lui Dorinel a scos un corner, Pena a reluat tare cu capul în spatele lui Sîrghi, balonul a ajuns la Viglianti şi argentinianul, din 6 metri, n-a vrut să ierte (82’). Nervoşii din tabăra opusă se calmaseră, până la urmă pierduseră la o diferenţă decentă. Incorectă, dar decentă.

Citit 1425 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Februarie 2012 08:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.