Vor medalie pentru cel mai longeviv hocheist român

Vor medalie pentru cel mai longeviv hocheist român
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* CSM Dunărea a câştigat al doilea meci al finalei cu Steaua pentru locul trei din Liga Naţională de hochei, egalând scorul la general * Înaintea meciului a avut loc festivitatea de retragere a lui Andrei Nuţu, după 24 de consecutivi în prima ligă * Veteranul de la Dunărea va intra la joc şi mâine seară, în meciul patru al finalei *

Înaintea meciul al doilea din finala mică a Ligii Naţionale de Hochei (LNH), a avut loc o emoţionantă festivitate dedicată lui Andrei Nuţu, cel mai longeviv hocheist român. Gălăţeanul de 44 de ani îşi încheie cariera după 24 de sezoane consecutive în primul eşalon, perioadă în care a jucat în aproape 2.000 de meciuri. A primit un tricou al echipei naţionale cu numărul 17, cel în care a jucat peste un deceniu, un cadou de la echipa de fotbal Oţelul ca "de la campioni la campion" şi un altul de la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret. "Este greu să mă despart dehochei, dar a sosit momentul să fac acest pas. Mă bucur că am făcut-o la un meci între Dunărea şi Steaua, echipele la care am trăit cele mai mari bucurii", a spus Nuţu, emoţionat, înainte de a se întoarce în rândul coechipierilor, cu poftă mare de joc.

 

"Pensionare" amânată câteva zile

Coechipierii i-au oferit apoi cel mai frumos cadou, o victorie care înseamnă încă un meci la Galaţi, cel de marţi, al patrulea al finalei pentru locul trei. Cu promisiunea că vor face tot ce este posibil pentru a suplimenta acest cadou cu o ultimă medalie, cea de bronz, pentru celebrul număr 26 de la CSM Dunărea.

 

Start în forţă 

Promisiunea celor de la Dunărea că se vor bate pentru medaliile de bronz, convinşi că pot învinge pe Steaua în finala mică a Ligii Naţionale, are acoperire în fapte. Deşi puţini credeau în potenţialul lor în faţa mult mai titratului adversar, mai ales că în prima partidă a finalei mici Steaua câştigase la o diferenţă de scor foarte mare (10-1), cei de la CSM Dunărea au reuşit să profite de avantajul terenului propriu şi să egalaze situaţia la general, graţie victoriei obţinute vineri seară cu scorul de 6-5.

Echipa gălăţeană a început în forţă, deschizând scorul în minutul 2 prin Levente Elekes dintr-un "asist" marca Geru. Steaua a egalat la jumătatea reprizei şi a preluat conducerea în ultimul minut. Egalitatea s-a restabilit în minutul 9 al reprizei a doua, pentru Dunărea marcând Gavac, din lovitură de penalitate.  Apoi Juraj Zemko a punctat pentru 3-2, Steaua a egalat, dar MVP-ul meciul, Andrei Nuţu şi-a readus echipa în avantaj punctând 4-3. Repriza a doua s-a încheiat însă tot cu scor egal, bucureştenii marcând tot în ultimul minut!

 

Repriză de vis

Ultima repriză a avut un start entuziasmant pentru gălăţenii din tribune, Zemko şi Martin Baron marcând golurile desprinderii la 6-4. Steaua n-a renunţat, s-a apropiat la un singur gol şi mai erau de jucat mai bine de 11 minute. Cu o susţinere frenetică din tribune şi colegul de generaţie al lui Nuţu, Radu Viorel, fenomenal în poartă, Dunărea a rezistat până la final, egalând scorul general al finalei mici. O victorie care înseamnă certitudinea că marţi seară se va disputa la Galaţi al patrulea joc al finalei pe care o va câştiga formaţia ce va aduna trei victorii.

La finalul meciului, suporterii şi prietenii au intrat pe gheaţă pentru o sesiune foto cu "bunicuţul" hocheiului românesc, după care i-au organizat o petrecere de la care nu a lipsit un tort ornat cu fotografia marelui sportiv în echipamentul de joc de la Dunărea. Astăzi, împlineşte 44 de ani: La Mulţi Ani, Andrei Petruş Nuţu!

 

Meciul trei, câştigat de Steaua

Duminică seară, pe patinoarul "Mihai Flamaropol" din Capitală, a avut loc cel de al treilea joc din cadrul finalei mici a Ligii Naţionale. Partida a fost câştigată de Steaua, cu scorul de 7-2. Dunărea a condus după prima repriză cu 1-0 (gol Ruzicka), la jumătatea reprizei secundei avea 2-1 (gol Zemko), dar Steaua a revenit şi înaintea ultimei pauze conducea cu 3-2. În repriza a treia, cei de la CSM Dunărea au cedat fizic iar bucureştenii s-au desprins.

 

Egalitate în finala mare

În duelul din finala pentru desemnarea campioanei, cel dintre SC Miercurea Ciuc şi Corona Braşov, după două partide scorul general este egal. În primul joc s-au impus braşovenii, oarecum surprinzător având în vedere că au jucat în deplasare, prin golul de aur marcat în repriza suplimentară de departajare. În al doilea meci a fost rândul ciucanilor să câştige în deplasarea, vineri seară, cu scorul de 6-1. A treaia partidă este programată în această seară, la Miercurea Ciuc.

Citit 1902 ori Ultima modificare Duminică, 25 Martie 2012 23:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.