CFR Cluj - Oţelul 2-0 / Un meci enervant de slab
Foto: Foto: gsp.ro

CFR Cluj - Oţelul 2-0 / Un meci enervant de slab
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* CFR a învins cu 2-0 o echipă gălăţeană care pare să fi uitat ingredientele fără de care nu se poate ajunge la succes * În urma acestui rezultat, s-au inversat rolurile din campionatul trecut, acum CFR sprintează spre titlu, iar Oţelul pierde contactul cu zona locurilor de cupă europeană *

Trupa lui Dorinel Munteanu a lăsat senzaţia că este pusă pe fapte mari,  la cum începuse meciul. Angajament fizic cum se cuvine când vrei să câştigi, poziţii avansate, razii prin culoarele largi ale defensivei clujene. Părea încurajator pentru suporterii Oţelului, însă, la fel ca în mai toate meciurile din deplasare din acest campionat, entuziasmul şi consistenţa din jocul echipei gălăţene s-au diminuat cu fiecare minut scurs spre pauză. 

Diluarea a început să fie simţită cam de prin minutul 15, iar deja CFR îşi trecuse în cont o ocazie uriaşă. Pe Milan Perendija l-a apucat creaţia la cinci metri de propria poartă, preluarea sa, cu pieptul, a fost prea lungă, de ajuns pentru ca Bastos să-i ciupească mingea din faţă şi să trimită în bara transversală. Până atunci Oţelul avusese ritm, dar fără mai nimic concret în faţa porţii, doar un şut al lui Giurgiu din unghi care s-a vrut mai degrabă o centrare, doar ieşirea portarului Beto putând pune această minge la capitolul şuturi pe poartă din partea indulgenţilor. Singurul din tot meciul!

De la accidentări s-a rupt totul

Chiar şi cu Punosevac, călcând iarba în crampoane degeaba, cu un Antal fără mingi pentru a avea vreo realizare notabilă, echilibrul în joc s-a menţinut până spre pauză, încă un argument că CFR era de bătut în acest meci. Balanţa a început să se încline spre gazde odată cu ghinionul lui Sălăgeanu, lovit cu ceafa la un duel aerian de Sougou şi obligat să părăsească terenul.

A intrat Cojoc, iar Ljubinkovici a fost mutat pe stânga, de ajuns să arate în câteva rânduri că-i trebuie pampers. Nici Cojoc n-a apucat să joace prea mult, ieşind şi el accidentat (min. 67). Altă soluţie nu a mai fost decât o improvizaţie - cu Sârghi fundaş dreapta, post pe care debutase la Oţelul, dar pe care nu mai jucase de ani buni. Iar efectul a fost resimţit din plin. O lovitură liberă de la 18 metri, Sârghi a lăsat gaură în zid, suficientă pentru ca Mureşan să aibă spaţiul pe unde să trimită în poartă pentru 1-0.

Restul a fost fotbal de toată jena din partea gălăţenilor. Erorile tehnice individuale, foarte multe şi până atunci, au abundat, iar golul de 2-0 a venit ca ceva firesc, după unul dintre cele mai slabe meciuri din ultimii ani. De la 0-4 cu CFR acasă în tur, la 0-2 în deplasare e totuşi un progres!

Citit 1873 ori Ultima modificare Luni, 26 Martie 2012 23:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.