Puştii Oţelului, triumfători în Cupa Hagi după o finală dramatică

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe stadionul Siderurgistul din Galaţi s-a încheiat ieri faza zonală a Cupei Hagi Danone cu triumful celor de la Oţelul în competiţia copiilor legitimaţi.  Echipa antrenată de Sorin Târâlă s-a impus după o finală dramatică în faţa celor de la Luceafărul Brăila, formaţia la care antrenor este fosta glorie a Oţelului, Puiu Antohi. La sfârşitul timpului regulamentar scorul a fost egal, 0-0, astfel că învingătoarea s-a decis după executarea loviturile de departajare. În semifinale, cei de la Oţelul au învins echipa care părea a fi marea favorită a turneului, Academia de Fotbal "Gheorghe Hagi", cu scorul de 3-0.

Cei de la Oţelul au câştigat şi trei dintre trofeele individuale. Marian Popa a fost desemnat cel mai bun portar al competiţiei, Antonio Sefer a fost considerat cel mai tehnic, în timp ce titlul de cel mai jucător al turneului a fost atribuit lui Andrei Bordeianu, nimeni altul decât fiul fostului portar al echipei gălăţene din anii '90. 

Euforici după acest succes, puştii de la Oţelul aveau la terminarea finalei vise măreţe. "Suntem foarte fericiţi. Vrem să ajungem la turneul final internaţional din Polonia şi acolo să devenim campioni mondiali", a spus Matei Boşneagă, căpitanul echipei.

Şcoala 43, cu Brăneţ jr. în poartă

În cealaltă competiţie, duelul dintre echipele şcolilor gimnaziale din Galaţi, finala a fost foarte echilibrată. În ultimul act au ajuns echipele de la Şcoala nr. 43 "Dan Barbilian" şi de la Şcoala nr. 10, cei de la "43" câştigând la limită, cu scorul de 1-0. În poarta învingătorilor s-a aflat Andrei Brăneţ, care promite să calce pe numele tatălui său, Cristian, portarul echipei campioane, Oţelul. De altfel, Brăneţ junior a şi fost desemnat cel mai bun portar al competiţiei şcolilor.

Turneele finale la care s-au calificat cei de la Oţelul şi cei de la Şcoala nr. 43 vor avea loc la Cluj-Napoca în perioada 29 mai - 1 iunie. Acestea se vor încheia cu marea finală, care va opune câştigătoarea de la cluburi şi cea de la şcoli, învingătoarea urmând să  reprezente România la turneul final Danone Nations Cupa, care va loc la toamnă, în Polonia.

Citit 1766 ori Ultima modificare Duminică, 25 Martie 2012 23:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.