Handbalistele "004": Din ultimele patru deplasări, HC Oţelul s-a întors cu zero puncte
Foto: foto: emaramures.ro

Handbalistele "004": Din ultimele patru deplasări, HC Oţelul s-a întors cu zero puncte
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

  • * Oţelul a plecat învinsă din Maramureş, la fel ca în toate celelalte deplasări din returul Ligii Naţionale * Cătălina Cioaric a ratat o aruncare de la 7 metri în ultimele secunde ale meciului * Pentru trupa gălăţeană urmează un alt joc pe teren străin, sâmbătă la Plopeni, cu CSM Ploieşti

Opt partide au disputat jucătoarele de la HC Oţelul Galaţi în returul Ligii Naţionale de handbal, patru meciuri în deplasare şi alte patru pe terenul Sălii „Siderurgistul”. Dacă acasă au obţinut şase puncte din confruntările cu CSM Bucureşti, CSM Bacău, CSM Cetate Deva şi Dunărea Brăila, statistica indică zero pe linie în meciurile disputate în deplasare. Baia Mare a fost ultima destinaţie a sportivelor pregătite de Alexandrina Soare de unde s-au întors cu tolba goală.

Prima parte a meciului disputat joi după-amiază în Maramureş a fost clar controlată de jucătoarele de la HCM Ştiinţa, care au condus cu 15-9, impulsionate de ajutorul primit din partea arbitrilor Harabagiu – Stănescu (Dâmboviţa).

După o excelentă cursă de urmărire, partea a doua a jocului a stat sub semnul echilibrului. Oţelul a izbutit chiar să preia conducerea (24-23, în minutul 53), dar finalul incendiar i-a fost nefast. La scorul de 26-25 pentru HCM Baia Mare, „oţelara” Cătălina Cioaric a ratat şansa egalării, irosind o aruncare de la 7m cu doar 16 secunde înaintea finalului.

„Un meci cu două reprize diametral opuse. În prima parte am avut parte de un arbitraj care ne-a dezavantajat clar, plus că şi noi am intrat mai greu în meci, ceea ce le-a permis gazdelor să se distanţeze pe tabelă. Apoi, în partea a doua, fetele s-au mobilizat şi au început cursa de urmărire dar, din păcate, la ultima fază am ratat o aruncare de la 7 metri.  Un rezultat de egalitate ar fi fost echitabil faţă de cum au decurs ostilităţile”, a declarat  antrenoarea Alexandrina Soare.

 

Urmează CSM Ploieşti

Pentru Oţelul vine un nou meci de disputat în deplasare. Sâmbătă, de la ora 11.00, gălăţencele vor întâlni CSM Ploieşti, în sala din Plopeni, într-un meci contând pentru etapa a XXII-a. Dacă Oţelul nu şi-ar fi pierdut în iarnă cele trei jucătoare – Branişte, Munteanu şi Ghionea – am fi putut spune că meciul cu CSM Ploieşti este unul în care echipa gălăţeană porneşte ca favorită certă, însă, în actualele condiţii, este greu de dat un pronostic. Partida de mâine va fi arbitrată de cuplul bucureştean Blas – Ghiorghişor.

Oţelul se află în clasament pe locul 5, cu 25 de puncte, poziţie care le dă dreptul de a evolua în sezoinul viitor al cupelor europene şi pe care nu o mai pot pierde decât teoretic.

 

Oltchim a capitulat după trei ani!

Ziua de joi a fost una a surprizelor în handbalul feminin românesc. Multipla campioană Oltchim Rm. Vâlcea a suferit primul eşec în Liga Naţională din ultimele trei sezoane. „Galacticele” lui Radu Voina au pierdut, în deplasare, restanţa cu „U” Jolidon Cluj, scor 27-25, din etapa a XVI-a, prima înfrângere a vâlcencelor după o serie impresionantă de 76 de victorii şi un egal! . Într-un alt meci contând pentru etapa a XX-a, Corona Braşov a dispus de CSM Bucureşti: scor 37-28.

HCM Baia Mare – Oţelul Galaţi 26-25 (15-9)

Meci-restant din etapa a XX-a a Ligii Naţionale;

Oţelul: Cristina Bobeică, Ramona Ciontu – Cătălina Cioaric 8, Diana Druţu 5, Roxana Bodîrlău 4, Daciana Curtean 3, Nicoleta Tudor 2, Paula Pavăl 2, Manuela Manda 1, Maricica Trandafir, Delia Mărginean, Iulia Artean şi Carmen Gheorghe. Aruncări de la 7m: Baia Mare – 10 (9 transformate), Oţelul – 2 (0). Minute de eliminare: 12-12.  

Evoluţia scorului: 2-2 (min. 6), 5-4 (min. 13), 9-7 (min. 23), 12-8 (min. 27), 15-9 (pauză), 17-12 (min. 36), 21-15 (min. 42), 21-19 (min. 46), 22-22 (min. 50), 24-24 (min. 56) şi 26-25 (rezultat final).

Citit 865 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.