Campioană sub sechestru - FC Oţelul a fost dat în judecată
Foto: Foto Ţuţu Ionatan

Campioană sub sechestru - FC Oţelul a fost dat în judecată
Lucrările de la gazonul sintetic la stadionului Siderurgistul au fost încheiate de jumătate de an, dar plata nu s-a făcut nici până azi.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Situaţie paradoxală la clubul de fotbal Oţelul Galaţi, care nu-şi poate plăti datoriile deşi are milioane de euro în conturi * Firma care a schimbat gazonul sintetic de la stadionul Siderugistul a apelat la instanţele judecătoreşti, cerând sechestru asigurator pentru a-şi putea recupera banii * Plata nu a fost aprobată de către Consiliul de Administraţie *

Pe rolul Tribunalului Arad a fost introdusă, luni, o acţiune, prin intermediul căreia o firmă din judeţul respectiv cere să se pună sechestru asigurator pe bunurile F.C. Oţelul Galaţi S.A. Cererea a fost depusă de reprezentanţii societăţii Fed Spiel Sport, deţinută de omul de afaceri Florin Bălan, fost vicepreşedinte la Sportul Studenţesc şi UTA. Firma pe care acesta o deţine este, printre altele, specializată în amenajări de terenuri sportive, participantă la lucrările de la Naţional Arena şi stadioanele din Cluj şi Ploieşti. Această societate a efectuat în toamna anului trecut schimbarea gazonului sintetic de la stadionul Siderugistul, operaţiune contractată de FC Oţelul. Lucrările au fost încheiate în luna octombrie a anului trecut şi trebuiau achitate de FC Oţelul până la 1 noiembrie, fiind vorba de aproximativ 200.000 de euro.

Au plătit doar o treime

Florin Bălan spune că are relaţii excelente cu cei din conducerea executivă a clubului campion, care au vrut de mai multe ori să facă plata, însă totul s-a oprit la cei din Consiliul de Admistraţie.

„Îmi este imposibil să înţeleg ce se întâmplă la acest club, să ai bani în cont şi totuşi să ajungi în asemenea situaţii. Marius Stan este un om deosebit, mi-a şi semnat împreună cu directoarea economică de zeci de ori dispoziţia de plată, însă nu a depins doar de ei. Am încasat doar o treime din valoarea contractului. Am discutat inclusiv cu domnul Ionel Borş (n.r. – preşedintele Consiliului de Admistraţie), mi-a spus că se va face plata, dar tot nu s-a trecut la fapte. Îmi pare rău că s-a ajuns până aici, le-am şi spus că mai bine nu se făcea lucrarea. I-am înţeles atâtea luni, dar am la rândul meu plăţi de făcut, nu se mai poate aşa. Numai pentru TVA am plătit 1,7 miliarde lei vechi pentru acest contract. A fost marfă adusă din Italia de la o firmă renumită, lucrez cu ei de mai bine de 15 ani, nu-i mai pot amâna”, a declarat patronul firmei arădene.

Acesta a adăugat că la un moment dat chiar intenţiona să sponsorizeze echipa gălăţeană pe linie de echipament sportiv, societatea sa fiind unic reprezentant în România al unei renumite mărci italiene de profil.

Directorul general al FC Oţelul, Marius Stan, a spus că o astfel de situaţie era inevitabilă atât timp cât nu se plătesc datoriilor. „S-a ajuns acolo unde anticipasem, am mai spus public că o să avem mari probleme dacă se continuă să se refuze achitarea datoriilor. În acest caz ce s-a lucrat este vizibil cu ochiul liber, se poate vedea uşor că totul este în regulă şi că trebuie plătit”, a spus Marius Stan.

Citit 2550 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Aprilie 2012 20:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.