Oţelul, eşec la final de sezon dintr-un penalti inventat

Oţelul, eşec la final de sezon dintr-un penalti inventat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Echipa gălăţeană a fost învinsă de Rapid, în Giuleşti, dintr-un penalti dat aiurea de „centralul” Radu Petrescu la o simulare grosolană * Fluieraşul mai are o decizie pe conştiinţă, eliminarea gratuită a rapidistului Duarte, care va rata degeaba finala Cupei României

 

RAPID BUCUREŞTI – OŢELUL GALAŢI 1-0

Meci disputat duminica seară, în ultima etapă a Ligii I

A marcat: Deac 81’ – din penalty

Cartonaşe galbene: Rui Duarte 47’, 57’, Brăneţ 81’

Cartonaş roşu: Rui Duarte 57’

RAPID: Coman - Rui Duarte, Marcos Antonio, Oros, Ezequias (Surdu 77’) -  Grigorie (Teixeira, 62’), Pavlovici, N. Grigore - Roman, Pancu (Al. Ioniţă, 69’), Deac. Antrenor: Răzvan Lucescu

OŢELUL: Brăneţ - Cojoc, Sîrghi, Benga. S. Ilie – Iorga (Antal 78’), L. Filip, G. Paraschiv, Neagu, Stromajer (Frunză, 62’) – Pena (Didi 78’). Antrenor: Dorinel Munteanu

Arbitri: Radu Petrescu – central, Adrian Ghinguleac şi Gheorghe Neacşu- asistenţi. 

Meci cu iz de vacanaţă în Giuleşti, fără nicio miză reală pentru ambele trupe. Doar în cazul Rapidului putea fi vorba de ceva resturi de motivaţie, provenite doar din orgoliul de a nu fi depăşită de Dinamo într-un duel pentru locul 4 care nu contează deloc. În faţa unor tribune în care nu au avut acces decât femeile (printre care şase gălăţence) şi copii, Răzvan Lucescu a utilizat aproape cel mai bun „11”, doar Ezequias, Oros şi Pavlovici nefăcând parte de regulă din prima garnitură.

Dincolo, ţinând cont de condiţiile amintite, antrenorul Oţelului, Dorinel Munteanu, şi-a permis să trimită în teren un fel de echipă secundă, cu mulţi fotbalişti dintre cei care au apucat să joace foarte puţin în ultima vreme sau chiar deloc, cum este cazul lui Alexandru Benga. Pentru acesta din urmă a fost meciul său de debut în Liga I, la jumătate de an distanţă după ce jucase în premieră un meci oficial la Oţelul, în Liga Campionilor. Chiar şi Paraschiv, după şapte etape la rând în care nu a prins nici măcar banca de rezerve, a fost titularizat. Până şi mijlocaşul Enescu s-a echipat pentru prima dată la un meci oficial, ca rezervă.

Rapid a început cu ceva mai mult zvâc, dominarea acesteia stingându-se cam după 10 minute. Prima ocazie a aparţinut Oţelului, un şut puţin alături al lui Pena (15’), urmată de replici rapide ale gazdelor prin  Roman (18’ – cap alături) şi Duarte (19’ – şut de la 25 metri prins de Brăneţ). În rest, s-a jucat cu ritm, dar numai între cele două careuri, fără nimic notabil la vreuna dintre porţi.

Şi repriza secundă a început la fel ca prima, cu o dominare din partea gazdelor concretizată printr-o ocazie uriaşă avută de Deac (50’), care a executat spectaculos o lovitură liberă, extrem de puţin pe lângă vinclu.

Eliminare şi penalti, ce gafe de arbitraj!

Chiar dacă în minutul 57 arbitrul Radu Petrescu s-a pripit când i-a dat uşor al doilea cartonaş galben şi l-a eliminat pe Rui Duarte, pentru o presupusă simulare la o cădere după un duel fizic cu Sârghi, giuleştenii au continuat să pună presiune pe defensiva gălăţeană, fără a avea şi ocazii. Şi tocmai când Dorinel Munteanu a forţat victoria prin introducerea lui Didi şi Antal, arbitrul Petrescu a comis-o iar, dând aiurea penalti când de data aceasta chiar a fost o simulare golănească a lui Ioniţă. Mai degrabă fault în atac! A transformat Deac, iar tâmpenia arbitrului s-a dovedit a fi decisivă.

Citit 1742 ori Ultima modificare Duminică, 20 Mai 2012 19:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.