EURO 2012: Una dintre favorite e în mare pericol să nu treacă de grupe

EURO 2012: Una dintre favorite e în mare pericol să nu treacă de grupe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa naţională de fotbal a Olandei, cotată de casele de pariuri printre favoritele Euro 2012, cu a treia şansă la câştigarea trofeului înaintea startului competiţiei, este într-o situaţie critică după eşecul de sâmbătă seară, 0-1 cu Danemarca. Olandezii sunt acum în pericol să părăsească turneul final imediat după faza grupelor, dacă nu vor câştiga următoarele două jocuri, în faţa unor adversari extrem de puternici, Germania şi Portugalia.

Internaţionalul olandez Rafael van der Vaart a declarat că echipa este extrem de afectată de înfrângere: "Suntem cu toţii afectaţi. În vestiar nimeni nu a spus niciun cuvânt. Puteai auzi o muscă zburând. Acum suntem obligaţi să câştigăm următoarele două meciuri, cu Germania şi Portugalia. Dacă nu, plecăm acasă", a afirmat jucătorul olandez.

Internaţionalul olandez Arjen Robben a declarat, sâmbătă seară, după înfrângerea din meciul cu Danemarca, scor 0-1, în grupa B de la Campionatul European, că această victorie a danezilor reprezintă un miracol. "Faptul că Danemarca a câştigat acest meci este un miracol. Cred că şi danezii când se vor pune în pat se vor întreba cum de au putut să câştige acest meci. Este un film urât. Eu am avut câteva ocazii frumoase, în special două în prima repriză", a spus Robben.

Căpitanul Mark van Bommel a vorbit, de asemenea, despre numeroasele ocazii ale Olandei: "Nu ştiu câte ocazii am avut. Cred că trei, patru sau cinci ocazii clare în fiecare repriză. La acest nivel, nu puteam să facem mai mult. Aş fi preferat să jucăm prost şi să obţinem o victorie. Sunt foarte dezamăgit.

 

Olsen: „Am făcut un meci fantastic”

De cealaltă parte, selecţionerul Danemarcei, Morten Olsen, s-a declarat încântat de victoria din meciul cu Olanda precizând că jocul a fost fantastic şi că rezultatul este "mai mult decât meritat". Tehnicianul a precizat că Danemarca a învăţat Olanda "să joace corect", închizând spaţiile şi arătându-i că nu îi este teamă. "Sunt foarte mândru, a fost un joc fantastic, am îndrăznit să jucăm fotbal", a mai afirmat Olsen.

Autorul unicului gol al partidei (în minutul 24), Michael Krohn-Dehli s-a declarat "foarte mulţumit" de prestaţia sa. "A fost fantastic, am făcut un joc bun. Nu am avut un prim sfert de oră bun, dar apoi am înscris şi am ştiut să îi ţinem sub control", a precizat fotbalistul, debutant la un turneu final major.

Citit 998 ori Ultima modificare Duminică, 10 Iunie 2012 11:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.