Decepţia Chavez

Decepţia Chavez
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Peruanul comparat cu Kaka trăieşte din amintiri şi poate invoca doar necesitatea unei perioade de adaptare * Benga, venit de la Petrolul, este un tânăr de mare perspectivă, iar Frunză îşi confirmă valoarea, dublată de experienţă * Albanezul şi slovenul au şanse minore de a fi păstraţi în vestiarul campionilor *

Nicio realizare pentru peruan

Adus pe baza unui CV interesant din prima ligă a Belgiei, mijlocaşul ofensiv de origine peruană Daniel Chavez Castillo este departe de aşteptările campioanei României.

Dacă la antrenamente arată că nu-i este străin obiectul intitulat minge, fiind în stare de un dribling şi de o pasă luminoasă, în meciurile-test din Olanda sud-americanul a fost zero! Nicio realizare în contul său, ba chiar a lăsat impresia că echipa respiră a inferioritate numerică dacă fostul jucător al lui FC Bruges se află pe teren.

Oficialii roş-alb-albaştri evită să facă vreo remarcă la adresa celui care era lăudat pe Internet că ar fi putut ajunge mai mare decât brazilianul Kaka: pe bună dreptate, speră să fie vorba despre o acomodare anevoioasă a sportivului de 23 de ani.

Şanse mici de a juca în oficiale

Totuşi, singurul aspect pozitiv privind înregimentarea peruanului este durata contractului: după şase luni zile îşi va putea face bagajele. Şi ar mai fi ceva – a venit liber, deci nu s-a achitat nicio sumă în contul transferului său.

Aflat pe post cu Viglianti, Ibeh şi chiar cu Paraschiv - deşi acesta din urmă este mai mult folosit ca atacant central - Chavez Castillo nu are nicio şansă de a prinde formaţia dunăreană în jocurile oficiale. Asta dacă nu cumva se transformă peste noapte…

„Viaţa liberă” a scris în momentul aducerii vorbitorului de limbă spaniolă că ar putea fi o lovitură de UEFA Champions League, dar că este dubioasă „recolta” sa din ultimii 5 ani petrecuţi în Belgia: 56 de meciuri şi 10 goluri. Ar reieşi o medie anuală de 5-6 prezenţe pe gazon! 

Benga, surpriza plăcută

Există însă şi băieţi care au demonstrat în partidele disputate pe tărâmul Ţărilor de Jos că pot reprezenta soluţii în cel mai tare sezon din istoria Oţelului.

Fundaşul central Alexandru Benga are numai atuuri de partea sa: vârstă, calităţi fizice, detentă, inteligenţă şi polivalenţă, putând fi folosit şi ca mijlocaş defensiv.

Şi Sorin Frunză este un transfer reuşit. Cu toată că are 33 de ani, fostul om de bază al Unirii Urziceni le va pune probleme mult mai tinerilor săi concurenţi pe postul de mijlocaş stânga.

Zoran Ljubinkovici, stoper şi fundaş stânga, a alternat prestaţiile pozitive cu cele neconvingătoare şi va avea mult de tras pentru a prinde primul „unsprezece” al lui Dorinel Munteanu.

În schimb, cei doi străini veniţi în probe - albanezul Gerhard Progni şi slovenul Nejc Skubici - au şanse mici de a fi păstraţi, fotbalul prestat de ei fiind de o clasă inferioară.

Iată cifrele lui Daniel Chavez la Oţelul!

·    31 de minute cu Litex Loveci (scor 0-0): un şut peste poartă;

·    45 de minute cu Maccabi Tel Aviv (scor 1-3): fără realizări;

·    32 de minute cu Anderlecht Bruxelles (scor 1-0): o ratare din postura de singur cu portarul şi un contraatac irosit în marginea careului;

·    45 de minute cu Lokeren (scor 1-1): a început în premieră titular şi a trimis doar o „chiflă” peste buturile adverse.

Comentariu foto: Dorinel Munteanu (dreapta) pare a-i spune lui Daniel Chavez că nu contează cele zece prezenţe ale sale în selecţionata statului Peru (care, să convenim, nu-i vreo campioană mondială!), dacă în tricoul Oţelului nu reuşeşte mare lucru

Citit 2367 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.