Mama lui Lucian Bute se destăinuie

Mama lui Lucian Bute se destăinuie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Recenta victorie a lui Lucian Bute de la Bucureşti şi apărarea pentru a opta oară a centurii mondiale IBF, în faţa francezului Jean Paul Mendy, ne-au determinat să intrăm puţin în viaţa privată a familiei Bute, din comuna Pechea.

Lucian Bute se trage dintr-o familie de creştini în care s-au născut patru fete şi un băiat. La 13 ani, Lucian Bute s-a decis să facă box. La auzul acestei veşti de la unul dintre antrenori, mama sa a exclamat: „Dar Lucian e cuminte? Cum să facă box?”..

De atunci au trecut 17 ani. Ani în care Lucian Bute - asemenea altor sportivi români - pe unde s-a aflat a electrizat, i-a adunat pe români laolaltă şi i-a încurajat să nu le fie ruşine cu numele de român...  

Şi dincolo de ce se vede, e multă rugăciune şi multă credinţă în Dumnezeu. Nu am fi îndrăznit demersul de faţă, dacă nu am fi întâlnit-o pe mama campionului mondial - doamna Maricica Bute - între rugătorii de la Mănăstirea „Buciumeni”,  la sărbătoarea Sfintei Treimi din 2011.

Şi dacă la celelalte meciuri s-a spus despre mama lui Lucian Bute că nu suportă să-şi vadă fiul boxând în ring şi că se roagă mereu, de această dată, doamna Maricica Bute a făcut ceea ce nu face de obicei: s-a numărat între cei 10.000 de spectatori care au venit, la Bucureşti, să-l susţină pe Lucian Bute...

„Într-adevăr, am fost între spectatori, am mai fost şi în Canada, la meciul cu Brinkley. Dar nu l-am văzut nici măcar o clipă pe Lucian în ring.  Am transformat acel loc din arenă într-unul de rugăciune; am lăsat capul în pământ şi mi-am ridicat gândul şi rugăciunile mele la bunul Dumnezeu. La El ne e nădejdea. Boxul e un meci dur şi mă bucur că lupta nu a durat prea mult”, ne-a spus doamna Maricica Bute.

Cât despre reacţia celor din jur, a celor nemulţumiţi că „meciul a durat doar patru runde”, ştiţi ce le-a răspuns doamna Maricica Bute celor de pe stadion? „Voi doriţi spectacol, dar pentru fiul meu boxul nu e spectacol!”

Dincolo de meciul în sine, dincolo de orele, lunile, de anii de pregătire, doamna Maricica Bute spune că „Lucian are în suflet credinţa... La care se adaugă munca şi seriozitatea lui”.

Ieri, mama şi-a primit fiul acasă, la Pechea. Pentru că, dincolo de diplome, dincolo de titluri şi onoruri, o mamă rămâne mamă pentru fiul ei. Şi doamna Maricica Bute este o mamă care are o cruce grea de dus.

Citit 1767 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.