CSMS Iaşi - Oţelul 1-2: Echipă bogată, victorie săracă
Foto: Foto: Sorin Pană

CSMS Iaşi - Oţelul 1-2: Echipă bogată, victorie săracă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Oţelul a câştigat primul său meci din istorie răsplătit doar cu un punct în Liga I * Deşi cu milioane de euro în conturi, echipa gălăţeană suferă din cauza depunctării dictate pentru neplata datoriilor * Succesul obţinut cu un lot „subţire”,  la Iaşi, scoate echipa gălăţeană de pe minus în clasament


CSMS IAŞI - OŢELUL GALAŢI  1-2

Meci disputat duminică seară, în prima etapă din Liga I

Stadionul „Emil Alexandrescu” din Iaşi; spectatori 7.000

Au marcat: Cl. Ionescu 59’ / Iorga 50’ - penalti, Viglianti 80’

Cartonaşe galbene: Jovanovici 50’, Ionescu 54’, Râpă 56’, Giurgiu 82’, Iorga 90’

Echipele utilizate:

CSMS Iaşi: Lungu - Jovanovici, Tincu, Mitrea, Ţigănaşu -  Herghelegiu (Onofraş min. 63), Straton (Curiliuc 84'), Petrovici, Cl. Tudor, Vladu - Cl. Ionescu. Antrenor Ionuţ Popa.

Oţelul: Grahovac - Râpă, Perendja, Costin, S. Ilie ( Ljubinkovici 42’) - Giurgiu, Filip - Iorga, Stromajer, L. Buş (Viglianti 71’)  - Pena (Punosevac 89'). Antrenor Dorinel Munteanu.

Arbitri: Radu Petrescu (Bucureşti) - asistat de Valentin Avram (Bucureşti) şi Vladimir Urzică (Piatra Neamţ).


Fiecare cu necazurile ei în propria ogradă, aşa au început campionatul Oţelul şi CSMS Iaşi, lucru care s-a simţit din plin pe teren, cu câte o singură ocazie de fiecare parte de-a lungul primei reprize. Iaşul, cu antrenorul Ionuţ Popa demisionar sâmbătă şi întors apoi din drumul spre Arad, a mizat doar pe contraatacuri şi a fost aproape să-i iasă, Tudor (min. 22) reluând alături din doar cinci metri. Dincolo, deşi cu un lot subţire în condiţiile interdicţiei de a face transferuri, şi implicit, fără soluţii în special pe flancuri pentru faza ofensivă, Oţelul a arătat mai multă maturitate, superioritate la mijloc, posesie şi doar atât. Cu un singur zvâc până la pauză - şutul alături al lui Stromajer (28). De parcă n-ar fi fost destule belele, s-a accidentat şi Silviu Ilie (min. 41), exact acolo unde Dorinel Munteanu nu prea are variante, postul de fundaş stânga.

Repriza a doua începuse perfect pentru Oţelul, Pena a fost faultat de portarul Lungu, iar Iorga a transformat penaltiul. Însă, gazdele au egalat din mai nimic, prin Cl. Ionescu, profitând de trei erori în aceeaşi fază a apărării gălăţene. Frustrarea a dispărut doar cu zece minute înainte de final: o pasă lungă, superbă, a lui Filip, centrarea lui Iorga a fost respinsă greşit de portar, iar Viglianti a reluat în plasă pentru un mult mai liniştitor 2-1 favorabil Oţelului. Victorie doar de un punct, dacă iminenta penalizare de două puncte va fi oficializată. „Cât să mai trăim acestă umilinţă?”, întreba după meci antrenorul Dorinel Munteanu.

Apel disperat către acţionari

Cei din conducerea executivă au făcut un apel către membrii Consiliului de Administraţie, care sunt totodată acţionari ai FC Oţelul, de a aproba în regim de urgenţă plata datoriilor, altfel echipa va fi sancţionată miercuri cu şase sau chiar cu  opt puncte penalizare.

„FC Oţelul Galaţi traversează o perioadă greu de anticipat, una pe care doar propriul Consiliu de Administrație o poate gestiona, altfel vom fi victimele unui scandal extrem de rușinos! Încă nu putem crede că propriul acţionariat își sabotează echipa de o manieră fără precedent în fotbalul românesc!

Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal a decis, la sfârșitul lunii mai a acestui an, ca FC Oțelul Galați să înceapă noul sezon al Ligii I cu o penalizare de două puncte, clubului nostru interzicându-i-se și efectuarea de transferuri până la achitarea unor datorii către un impresar și față de unii jucători din propria curte. Este vorba despre contracte deja auditate, deci nu se poate pune la îndoială veridicitatea debitelor.

FC Oțelul Galați dispune de aceste sume și ar putea scăpa de o sancțiune-record în cel de-al 12-lea ceas. Este nevoie de înțelepciunea Consiliului de Administrație și de plata sumelor restante în regim de urgenţă, cel mai târziu marți, 24 iulie, altfel de miercuri ne putem trezi cu minus şase sau minus opt puncte în clasamentul Ligii întâi! Este o alarmă de gradul zero, iar persoanele abilitate trebuie să acționeze cât încă mai este timp! „Vă rugăm, nu distrugeţi Oţelul!”, se spune în comunicatul de pe site-ul oficial al clubului.

Citit 2050 ori Ultima modificare Duminică, 22 Iulie 2012 22:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.