Ce greu a fost / FCM Dunărea - Rapid CFR Suceava 1-0

Ce greu a fost / FCM Dunărea - Rapid CFR Suceava 1-0
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Că punctele într-un meci de fotbal se câştigă foarte greu a demonstrat-o şi partida de sâmbătă, de la Galaţi. Aflaţi pe penultimul loc în clasament, fără niciun punct, dunărenii au abordat jocul la victorie. S-au instalat în terenul advers, dominând clar (teritorial) primele 45 de minute. Din păcate, superioritatea gălăţenilor nu a putut fi concretizată şi pe tabela de scor. Au pasat foarte bine, au construit faze ofensive, însă au păcătuit la finalizare. Scorul putea fi deschis în min. 17 şi 19, când Enache a şutat alături de poarta goală, iar Florea a trimis, cu capul, peste „transversală”. Sucevenii au stat „la cutie”, singura oportunitate având-o în min. 33, însă Măstăcan a fost la post.

La reluare, ofensiva a continuat, şi după şapte minute gălăţenii au fructificat spectaculos o fază şnur: Chiriac l-a „deschis” printre pe Enache, „şeptarul” gălăţean a intrat în careu, unde a fost faultat. Penaltiul care s-a cuvenit a fost transformat impecabil de mijlocaşul Cucu: 1-0. Şase minute mai târziu putea fi peceltuită soarta meciului; Chiriac l-a lobat pe goalkeeperul advers, însă balonul a trecut alături! Jocul a continuat cu atacuri alternative, după care oaspeţii au forţat egalarea. Au fost momente grele, în care elevii lui Vali Stan au făcut mari eforturi pentru a păstra scorul de pe tabelă. Cel mai greu moment s-a consumat în min. 87, când Măstăcan a deviat în corner o minge de sub bară! Presiunea sucevenilor nu a rămas, totuşi, fără ecou, dunărenii fiind penalizaţi cu şase cartonaşe galbene, pentru diferite infracţiuni. Cel mai important lucru este, însă, că FCM Dunărea a bifat primul succes din acest sezon.

A arbitrat bucureşteanul Florin Miron - asistat de Paul Dimancea (Constanţa) şi Marius Bobe (Bucureşti), formaţiile:

FCM Dunărea: Măstăcan - Radu, Hristian, Florea, Cristea - Cristescu (min. 46 Dan Popescu), Cucu, Chiriac, Dragomir - Enache (85 - Chelaru), Negoescu (64 - Chebac).

Rapid CFR: Preda - Bălan, Sava (70 Lozneanu), Fl. Plămadă, I. Plămadă - Sumănariu (83 Moldovan), Claudiu Velescu, Căinari, Arotăriţei - Negru (55 Marinkovici), Golofcă. Fostul „oţelar” Semeghin nu a jucat, fiind suspendat.

Citit 1316 ori Ultima modificare Duminică, 30 Septembrie 2012 21:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.