Nouă meciuri fără victorie - Doar 0-0 cu FC Braşov
Foto: Foto: Sorin Pană

Nouă meciuri fără victorie - Doar 0-0 cu FC Braşov
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii nu au reuşit să învingă nici pe FC Braşov, fiind la al nouălea meci consecutiv fără victorie în Liga I


OŢELUL GALAŢI - FC BRAŞOV 0-0

Meci disputat duminică, în etapa a X-a din Liga I

Stadionul „Oţelul”; spectatori 4.000

Cartonaşe galbene: Punosevac / D. Popa, Cr. Ionescu

Echipele utilizate:

Oţelul: Grahovac - Cârjă, Perendija, Costin, Cucu - Neagu, Giurgiu - Iorga (Buş 60), Viglianti (Punosevac 77), Băjenaru (Pena 46) - Inkango. Antrenor: Viorel Tănase.

FC Braşov: Taborda - David, Machado, Munteanu, Ionescu - Mateiu (Tameş 36), Bruno Madeira (Lazăr 86) - Nuno Viveiros (D. Popa), Buga, I. Popa - Batin. Antrenor: Adrian Szabo.

Arbitri: Marian Balaci (Drobeta Turnu Severin), Aurel Oniţa (Constanţa), Sebastian Gheorghe (Suceava), Dragoş Teodor (Constanţa).


Jocul Oţelului a părut şubred încă din startul partidei, când Batin a trecut de trei fundaşi gălăţeni, însă a şutat în Grahovac. Chiar dacă, în minutul 21, Inkango putea deschide scorul, după ce a scăpat singur spre poarta adversă, jocul gălăţenilor a fost încâlcit şi confuz, părând, în cea mai mare parte a primei reprize, că jucau în deplasare. Oaspeţii puteau deschide scorul la şutul lui Buga la colţul lung, din minutul 31, iar chiar în ultima fază a primului mitan, Machado a ratat de puţin ţinta din şase metri. Şansele roş-alb-albaştrilor de gol au fost create în mare parte pe contraatac. După şutul deviat al lui Viglianti, Perendija a fost aproape de gol la un corner executat de Iorga, dar a reluat peste poartă.

Mult mai motivaţi odată cu întoarcerea de la cabine, oţelarii au pus presiune constantă la poarta adversă, cu Inkango principalul responsabil cu fazele periculoase. Pena a ratat din poziţii favorabile în două rânduri, iar Inkango putea stopa agonia Oţelului, dar a nimerit doar plasa laterală.

Oţelul rămîne fără victorie în campionat sub comanda lui Viorel Tănase şi, totodată, pe loc retrogradabil după zece etape.

Mutări surprinzătoare

La meciul cu FC Braşov, antrenorul Viorel Tănase a alcătuit un prim unsprezece surprinzător, cu Inkango vârf împins, poziţie pe care n-a mai jucat niciodată până acum la Oţelul. În plus, slovenul Jaka Stromajer nu a prins nici măcar banca de rezerve, pe postul de mijlocaş stânga fiind introdus Liviu Băjenaru. De asemenea, Sergiu Costin a reprimit banderola de căpitan, după ce la primele meciuri cu Viorel Tănase antrenor, liderul din teren a fost desemnat Giurgiu.

A revenit Grahovac

Portarul bosniac al roş-alb-albaştrilor a revenit în poarta gălăţenilor după şapte etape în care titular a fost Brăneţ. Grahovac a lipsit chiar şi de pe banca de rezerve în câteva din cele şapte partide. Portarul numărul unu în sezonul în care Oţelul a câştigat campionatul a apărat poarta roş-alb-albaştrilor şi în partida din Cupa Romîniei cu Sportul Studenţesc, singurul joc din acest sezon în care gălăţenii nu au primit gol.

Citit 1858 ori Ultima modificare Duminică, 30 Septembrie 2012 19:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.