Doar egal la Cluj: Invincibilitate sterilă pentru Oţelul

Doar egal la Cluj: Invincibilitate sterilă pentru Oţelul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii au remizat în deplasare, la Cluj, scor 1-1, prea puţin pentru a reuşi să sară de pe locul retrogradabil ocupat în acest moment

UNIVERSITATEA CLUJ - OŢELUL GALAŢI 1-1 (1-1)

Meci disputat vineri, în etapa a XIII-a din Liga I

Au marcat: Cleiton (min. 1) / Paraschiv (min. 32)

Cartonașe galbene: Erico, Paulinho, Pătraşcu, Dos Santos / Sipovici, Sirghi

Echipele utilizate:

„U”Cluj: Balauru - Ciupe, Szilagyi (Paraschevas 84), Erico, Lupu - Paulinho (Năstăsie 64), Pătraşcu, Gheorghe, Dos Santos (Nicola 78) - Drăghici, Cleiton. Antrenor: Marius Popescu.

Oțelul: Braneţ - Cârjă, Sîrghi, Sipovici, Cucu - Neagu, Giurgiu - Iorga, Paraschiv, Stromajer (Ljubinkovici 90) - Didi (Viglianti  65). Antrenor: Viorel Tănase.

Arbitri: Marcel Bârsan (București), Dragoş Iliescu, Alexandru Vodă (ambii din Alba Iulia), Florin Ghimbăşan (Braşov).


Startul de meci a fost dezastruos pentru gălăţeni. Aceştia s-au văzut conduşi încă din primul minut, după o fază înlănţuită de greşeli. În urma unui atac nefructificat, gazdele au plecat pe contraatac, profitând de pasivitatea lui Cucu, iar mingea trimisă în spatele apărării a fost fatală, Cleiton reuşind să strecoare balonul printre picioarele lui Brăneţ şi, implicit, în poartă.

Odată cu trecerea timpului, Oţelul a reuşit să se aşeze mai bine pe teren şi să pună mai multă presiune la poarta adversă. După două ocazii irosite de Iorga, ambele din marginea careului, cu şuturi modeste, gălăţenii au restabilit egalitatea prin Paraschiv. Decarul roş-alb-albaștrilor a recuperat o minge ce părea pierdută în careul advers, a scos la Stromajer, iar slovenul i-a retrimis inteligent în fața porţii, de unde „Para” a reluat în poartă pentru 1-1.

După pauză, ambele echipe au părut mulţumite cu rezultatul de pe tabelă, doar la ultima fază putând fi schimbat scorul, atunci când Cleiton a ratat singur cu Brăneţ.

Gălăţenii sunt neînvinşi în ultimele şase etape, dar cinci din aceste partide s-au încheiat la egalitate, iar situaţia din clasament rămâne complicată, cu doar 13 puncte din tot atâtea etape. În următoarea etapă, Oţelul va evolua pe teren propriu cu o altă echipă aflată în suferinţă, Gaz Metan, dar până atunci are de disputat meciul din Cupa României, cu CF Brăila.

Didi, folosit pe post diferit

Golgheterul roş-alb-albaştrilor în ediţia trecută de campionat, cu opt reuşite (toate în retur), a fost în premieră titular în actualul sezon, după ce a suferit o accidentare ce l-a ţinut departe de gazon încă din luna iunie. La meciul de la Cluj a fost folosit pe post de vârf împins, pe care nu a mai jucat niciodată până acum într-un joc oficial de când s-a transferat la Oţelul. Toate golurile le-a reuşit evoluând în spatele vârfului, post pe care a evoluat, de această dată, Paraschiv. Didi a fost schimbat în minutul 65 al partidei, fiind înlocuit cu Viglianti.

Chipirliu, rezervă în premieră

Tânărul atacant al Oţelului a prins pentru prima oară lotul pentru un joc la nivelul primei divizii, după ce s-a pregătit de aproape două luni cu echipa mare. Chipriliu (20 de ani) este golgheterul echipei secunde a clubului roş-alb-albastru, cu şase reuşite în şapte partide. Antrenorul Viorel Tănase a fost nevoit să apeleze la serviciile puştiului-golgheter după absenţele mai multor jucatori pentru jocul de la Cluj.

Citit 1478 ori Ultima modificare Vineri, 26 Octombrie 2012 21:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.