A reapărut soarele pe strada Oţelului: Echipa lui „Tase”, în creştere
Foto: Foto: Sorin Pană

A reapărut soarele pe strada Oţelului: Echipa lui „Tase”, în creştere
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu şapte puncte scoase în ultimele trei etape de campionat, roş-alb-albaştrii reîncep să-şi mulţumească suporterii


Echipa antrenată de Viorel Tănase pare să fi ieşit din criză, privind ultimele sale rezultate. Oţelul este neînvinsă în campionat de opt etape, iar odată cu ultimele două partide de pe teren propriu a început să-şi câştige din nou toate punctele de acasă. Singura înfrângere din mandatul lui „Tase” a venit în chiar primul său meci pe banca Oţelului, la doar trei zile de la instalare, cu Steaua, în Ghencea (scor 1-2), atunci când gazdele au deschis scorul dintr-o poziţie evidentă de ofsaid.

Până acum, de când Tănase este antrenor principal, bilanţul Oţelului este de 11 puncte în opt etape, cu o medie de 1,375 puncte pe meci, ceea ce ar însemna că, dacă echipa va menţine acelaşi ritm până la final, ar acumula mai multe puncte (minim 43) decât prima de sub linia ce a delimitat retrogradatele din ediţia precedentă (35 p).

În plus, Oţelul a reuşit să se califice în sferturile de finală ale Cupei României, în urma a două victorii, 1-0 cu Sportul, la Bucureşti şi 3-0 cu rivalii de la CF Brăila, pe teren propriu.

Victoria de duminică din meciul cu Gaz Metan aduce trupa gălăţeană în afara locurilor retrogradabile, pe locul 12, cu 16 puncte, dacă sunt luate în calcul şi cele două puncte litigioase în cazul penalizării pentru neplata la timp a unor datorii.

„Sincer, mă aşteptam la mai mult, dar nu mă pot declara nemulţumit, se vede cât de mult contează orice punct luat. Important este că suntem în creştere, încep să se adune şi victoriile, sper să păstrăm acest ritm ascendent”, a spus Viorel Tănase.

Pentru Oţelul urmează un alt meci important, împotriva unei adversare directe din partea doua a clasamentului, Ceahlăul, în deplasare la Piatra Neamţ, sâmbătă, de la ora 16.00.

„A revenit spiritul Oţelului”

Narcis Răducan, directorul general al Oţelului, entuziasmat de victoria cu 2-0 în faţa celor de la Gaz Metan, unul dintre adversarii direcţi în lupta pentru supravieţuirea în Liga I, a declarat la finalul jocului că echipa şi-a regăsit spiritul cu care se reuşea în urmă cu un an şi jumătate câştigarea campionatului. "Am scăpat, am mai mişcat şi noi în clasament după această victorie. Trebuie să ne îndepărtăm cât mai repede de zona retrogradării şi după aceea să mai sperăm la un loc de cupe europene. Este greu, am făcut mulţi paşi greşiţi, dar avem şansa Cupei şi ne vom lupta până la capăt. Sper să ieşim cu un trofeu în mână! Sunt convins că dacă vom mai obţine şi alte victorii, vom urca repede în clasament. Nu au contat accidentările, cei care au intrat în această seară au jucat foarte bine. Echipa şi-a regăsit spiritul cu care a câştigat campionatul", a declarat Narcis Răducan.

Rezultatele Oţelului cu Tănase antrenor:

Steaua - Oţelul 2-1

Oţelul - Viitorul 1-1

CS Severin - Oţelul 1-1

Sportul - Oţelul 0-1 în Cupă

Oţelul - FC Braşov 0-0

Chiajna - Oţelul 0-0

Oţelul - Astra 2-1

„U” Cluj - Oţelul 1-1

Oţelul - CF Brăila 3-0 în Cupă

Oţelul - Gaz Metan 2-0

Citit 1578 ori Ultima modificare Luni, 05 Noiembrie 2012 22:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.