Tragere la sorţi favorabilă în Cupa României: Culoar spre finală pentru Oţelul

Tragere la sorţi favorabilă în Cupa României: Culoar spre finală pentru Oţelul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii vor evolua în sferturile de finală contra Ceahlăului, în deplasare, iar o eventuală calificare ar duce la o dublă manşă cu învingătoarea dintre Petrolul şi Chiajna, pentru un loc în finală


Formaţia roş-alb-albastră va evolua împotriva celor de la Ceahlăul Piatra Neamţ în sferturile Cupei României, conform ţintarului stabilit ieri la sediul Federaţiei Române de Fotbal. Ceahlăul a fost prima echipă extrasă din urnă, astfel că sfertul de finală se va disputa la Piatra Neamţ. Partida urmează să fie programată pentru 26, 27 sau 28 noiembrie, data exactă urmând să fie stabilită în funcţie de solicitarea televiziunii care va transmite acest joc.

Destinul face ca gălăţenii să întâlnească pe Ceahlăul într-un alt meci direct, chiar în această săptămână, sâmbătă, în campionat, tot la Piatra Neamţ. „Până la urmă putem spune că a fost o tragere bună, chiar dacă nu jucăm acasă, însă am evitat echipele din fruntea clasamentului. Ceahlăul este un adversar redutabil, mai ales pe teren propriu, a demonstrat-o în repetate rânduri, inclusiv în acest campionat. Nu ne va fi prea uşor, dar vrem să trecem mai departe”, a declarat Narcis Răducan, directorul general al clubului.

Până acum, Oţelul a trecut de două echipe din liga secundă, 1-0 cu Sportul, la Bucureşti şi 3-0 pe teren propriu contra rivalilor de la CF Brăila. În schimb, Ceahlăul a evoluat numai cu echipe din prima ligă, dar de fiecare dată acasă: 4-0 cu Gloria Bistriţa şi 2-0 cu Gaz Metan Mediaş. În campionat, Oţelul a acumulat pe teren până acum 16 puncte, doar cu unul mai mult decât Ceahlăul.

Drum accesibil spre ultimul act

În cazul în care Oţelul va trece de Ceahlăul în sferturile Cupei României, trupa gălăţeană va juca în semifinale cu învingătoarea dintre Petrolul Ploieşti şi Concordia Chiajna, conform împerecherii făcute la tragerea la sorţi. Semifinalele se vor disputa în sistem tur-retur, iar primul joc, în cazul calificării celor de la Oţelului, va fi la Galaţi. Manşa tur a semifinalelor este programată tot anul acesta, pe 18 decembrie 2012, iar returul în primăvara anului viitor.. „Se poate spune că este un culoar favorabil spre finală. Cupa României este singurul trofeu intern care ne lipseşte şi bineînţeles că suntem motivaţi suplimentar. Vom trata cu maximă seriozitate competiţia, e un obiectiv important pentru noi”, a mai spus Narcis Răducan.

Cupa, biletul către Europa

Pentru Oţelul, actualul sezon poate fi considerat compromis în ceea ce priveşte ocuparea unui loc de cupă europeană în campionat, cu doar 16 puncte strânse după 14 etape, însă se poate profita de culoarul accesibil din Cupa României şi obţine calificarea în Europa. Câştigătoarea competiţiei va evolua în turul doi preliminar din Europa League (EL), echivalentul locului doi în campionat, iar în cazul în care în finală se califică formaţia campioană, automat, cealaltă finalistă obţine calificarea în EL. În ediţia precedentă a Cupei României, Oţelul s-a oprit în sferturi, după ce a pierdut în sferturi, scor 2-3, pe teren propriu contra celor de la FC Vaslui.O singură dată a mai jucat echipa gălăţeană în ultimul act, finala din 2004 cu Dinamo, pierdută cu 0-2.

Celalalte meciuri din sferturile Cupei României sunt următoarele: Petrolul Ploieşti - Concordia Chiajna, Rapid Bucureşti - Astra Giurgiu şi CFR Cluj - Dinamo Bucureşti. Partidele se vor disputa pe terenul primelor echipe.

Citit 1501 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Noiembrie 2012 00:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.