Oţelul începe astăzi un retur „imposibil”

Oţelul începe astăzi un retur „imposibil”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Jucătorii lui Petre Grigoraş n-au mai văzut niciun ban de aproape o lună şi jumătate, dar sunt – spune antrenorul – pregătiţi să câştige primul meci oficial pe 2009 * Roş-alb-albaştrii joacă sâmbătă, de la ora 15.00, cu Gaz Metan Mediaş, formaţie care ar fi putut câştiga la scor partida din tur jucată acum şase luni de zile * Aşa cum anticipam, Paraschiv va fi azi vârf de atac! *

Se fac aproape două salarii de achitat şi două prime de victorie, iar imaginea execrabilă a visteriei clubului gălăţean pare să „garanteze” că se vor mai aduna şi alte găuri în buzunarele fotbaliştilor lui Petre Grigoraş. Şi totuşi, în vestiarul roş-alb-albaştrilor este linişte: nu miroase a revoltă, n-au apărut comentarii destabilizatoare, iar tehnicianul Oţelului chiar îşi simte echipa foarte montată pentru a câştiga meciul de astăzi, cu Gaz Metan Mediaş, primul oficial pe 2009.

Ca orice salariat, şi jucătorul de fotbal trăieşte o dramă în momentul în care află că-şi va încasa leafa cu întârziere. Şi la echipa locală de Liga I există rate, leasinguri, familii, iar mulţi dintre „oţelari” sunt, din punct de vedere salarial, cu mult sub media campionatului. Cum ar pica, nitam-nisam, şi un eşec cu Mediaşul?

„Totul are o limită”

„N-am ce să le reproşez, jos pălăria pentru ei că reuşesc să treacă peste aceste momente delicate”, îi laudă Grigoraş pe Paraschiv şi compania.

Tehnicianul adaugă: „Totul are o limită, nu ştiu cât vom reuşi să păstrăm o stare de spirit bună, aşa cum este în prezent. Jucătorii sunt pregătiţi pentru primul meci, vor fi şi pentru al doilea şi al treilea, dar nu pot garanta că toţi vor avea tăria să depăşească această perioadă de criză.

Important este ca meciul cu Mediaşul să-l transformăm într-o victorie, să avem linişte în plan sportiv, iar apoi sper să se rezolve şi neajunsurile financiare.”

Pena - doar rezervă

Grigoraş şi-a adus aminte că în tur a avut un noroc uriaş, sibienii de la Gaz Metan ratând atunci cât pentru un întreg campionat (n.r. – scorul acelui meci, 2-2).

„Vom avea meci greu, Mediaşul joacă ceva mai prudent şi ştiu că nu are ce pierde. Noi, în schimb, n-avem voie să ne gândim decât la trei puncte pentru a mări distanţa de zona retrogradării. Orice alt rezultat ar atârna foarte greu”, spune omul de pe banca Oţelului, care n-a scăpat de problemele medicale din lot.

Pena nu este refăcut sută la sută şi va fi doar rezervă astăzi, astfel că pe postul de atacant central va juca căpitanul Paraschiv, aşa cum anticipam încă de la începutul săptămânii.

Formula probabilă de start a Oţelului în pardida de sâmbătă este următoarea:

Echipele probabile: Kolev – Sârghi, Costin, Jelev, Ilie – Giurgiu, Viglianti, Bourceanu – Iorga, Paraschiv, Sălăgean.

Partida va fi arbitrată, la centru, de Augustus Constantin (Rm. Vâlcea), asistat de Adrian Vidan şi Mircea Orbuleţ (ambii din Bucureşti).

Preţul biletelor este: tribuna I – 10 lei, tribuna a II-a şi peluze – 7 lei, tribuna zero – 50 lei, tribuna oficială – 100 lei.

Explicaţie foto: Gabriel Giurgiu (la minge) va fi titular la primul meci oficial pe 2009 în ciuda faptului că a pierdut aproape jumătate de an din cauza unor probleme medicale

Citit 1552 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.