La mulţi ani, Lucian Bute!

La mulţi ani, Lucian Bute!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Valorosul boxer Lucian Bute a fost descoperit şi selecţionat pentru nobila artă de către profesorul de educaţie fizică Felix Păun. Lucian Bute a făcut primii paşi în sportul care avea să-i aducă celebritatea în săliţa de la Căminul Cultural din Pechea - comuna natală.

Selecţionat de către prof. Octavian Tabără la Centrul Olimpic de Box juniori şi legitimat la CSM Dunărea Galaţi, Bute se lansează de mic pe plan naţional, cucerind nenumărate titluri de campion naţional la juniori şi seniori.

Spărgând blocada „clanului Simion” (tatăl - antrenor, feciorii - campioni), Bute se remarcă şi în boxul internaţional, devenind vicecampion mondial de amatori (Huston,Texas-1999).

Nu se mulţumeşte cu jumătăţi de măsură, trece la profesionism, alegând, în mod fericit, clubul canadian Inter Box din Montreal, unde începe adevărata carieră de boxer.

Cucereşte centura mondială la supermijlocie (versiunea IBF) pe care şi-o pus-o în joc de trei ori.

"Frumuşelul" este masterand la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi Cetăţean de Onoare al Galaţiului.

Pentru modul în care a reprezentat în lume sportul românesc, pentru că urmează să-şi joace centura din nou (în martie, la Montreal), dar, mai ales, pentru că astăzi, 28 februarie, împlineşte frumoasa vârstă de 29 ani, îi urăm mult succes şi tradiţionalul "La mulţi ani!".

Citit 1230 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.